- 2 piepti de pui
- 2 ardei grasi mari: unul rosu si unul galben
- 1/2 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1 ceasca de supa de pui
- 1 ceasca de smantana sau smantana lichida pentru gatit
- 250 g paste
- 3 lingurite de condimente: 1 garam masala, 1 piper alb, 1 piper cayenne
joi, 31 martie 2011
Paste cu sos cremos si pui
vineri, 25 martie 2011
Chiftelute cu dovlecei si branza feta
- 3 dovlecei medii au 2 dovlecei mari de aproximativ 500g
- ulei de masline pentru compozitie si pentru prajire
- 1 ceapa mare
- 3 oua mari
- 200g branza feta
- 1 legatura de patrunjel
- 4-5 linguri de faina
- sare si piper
miercuri, 23 martie 2011
Piure dulce de morcovi
- 1 lingura mare de unt
- 2 cepe
- 1 lingura de zahar brun
- 1 kg morcovi
- patrunjel pentru ornat
- blender sau capul de pasat al mixerului
vineri, 18 martie 2011
Placinta de carne si ceapa, cu crusta crocanta
In cazul in care nu stiati acest lucru, placintele sunt peparatul meu preferat. Cel fel de placinte? Orice fel, atata timp cat exista un pic de aluat, foietaj, blat J Si cum weekendul trecut trebuia sa pregatesc ceva special, m-am pus pe treaba.
Ingrediente pentru compozitie:
- 3 linguri ulei de masline
- 140g pancetta (sau costita fara os)
- 1kg carne de vita pentru tocanita
- 4 linguri de faina
- 750 ml vin rosu sec sau 750ml supa de vita
- 2 linguri otet de vin rosu
- 600g cepe mici
- 4 fire de cimbru
- 1 ou
Ingrediente pentru aluat:
- 350g faina
- 200g unt congelat
- sare
- un vas termorezistent
- un facalet sau o sticla din sticla pentru intinderea aluatului
Pentru a nu va panica la vederea unor ingrediente care la prima vedere par usor de gasit iar la a doua vedere imposibil, propun niste tips & tricks:
- pancetta – la hypermarket-ul unde am fost sa fac cumparaturile nu am gasit, asa ca am luat costita cu os si i-am scos osul
- cimbru – puteti gasi cimbru proaspat la Mega Image sau Real (probabil si in alte hypermarket-uri); daca nu, puneti 2 lingurite de cimbru uscat
- vinul rosu si supa de vita – clar iese mai buna cu vin
Intr-o tigaie sau o cratita mare, antiaderenta, se incinge o lingura de ulei. Se adauga costita si se prajeste pana devine rumena; se scoate cu o spumiera intr-o farfurie.
Carnea de vita se da prin faina. In aceeasi tigaie se adauga inca o lingura de ulei si se prajeste carnea de vita pana isi schimba culoarea. In cazul in care nu are loc toata o data, puneti-o in doua transe. Daca tigaia sau cratita nu sunt antiaderente, este foarte posibil ca faina combinata cu uleiul sa se intareasca si sa formeze o crusta pe fundul recipientului. Daca nu aveti un astfel de vas, este foarte indicat sa spalati oala inainte de a trece la etapa urmatoare.
duminică, 6 martie 2011
Tocana de ciuperci proaspete
- 875g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon)
- 75g unt
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de maghiran
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 150 ml vin rosu
- 1 galbenus
- 1 lingurita de amidon
- 2 linguri de smantana
- sare si piper
- cartofi pentru piure (1-2 kg)
- putin unt, lapte, smanatana
- o cantitate de bacon in functie de preferinte
- paine pentru prajit