miercuri, 22 august 2012

Supa de ciuperci, telina si usturoi

Ciupercile, telina si usturoiul sunt principalele ingrediente ale acestei supe si tot ele o fac foarte usor de preparat, fiind ideala pentru zilele cand va grabiti si nu vreti sa petreceti foarte mult timp in bucatarie ;)

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 350g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon)
  • 4 tije de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 45ml vin alb
  • 750 ml supa de pui
  • 1 lingurita nucsoara
  • sare si piper dupa gust
Pentru inceput spalati si taiati ciupercil, telina si usturoiul. Puneti-le impreuna cu vinul intr-o oala si fierbeti la foc mic timp de 30-40 de minute, amestecand din cand in cand. Cand s-au fiert, pasati-le cu un blender impreuna cu jumatate din candidataea de supa; la final, turnati restul de supa, nucsoara, sare si piper dupa gust si dati intr-un clocot.



 Supa obtinuta poate fi servita calda, impreuna cu cateva frunze de telina pentru a-i da culoare :)










Pofta buna! ;)