In cazul in care nu stiati acest lucru, placintele sunt peparatul meu preferat. Cel fel de placinte? Orice fel, atata timp cat exista un pic de aluat, foietaj, blat J Si cum weekendul trecut trebuia sa pregatesc ceva special, m-am pus pe treaba.
Ingrediente pentru compozitie:
- 3 linguri ulei de masline
- 140g pancetta (sau costita fara os)
- 1kg carne de vita pentru tocanita
- 4 linguri de faina
- 750 ml vin rosu sec sau 750ml supa de vita
- 2 linguri otet de vin rosu
- 600g cepe mici
- 4 fire de cimbru
- 1 ou
Ingrediente pentru aluat:
- 350g faina
- 200g unt congelat
- sare
- un vas termorezistent
- un facalet sau o sticla din sticla pentru intinderea aluatului
Pentru a nu va panica la vederea unor ingrediente care la prima vedere par usor de gasit iar la a doua vedere imposibil, propun niste tips & tricks:
- pancetta – la hypermarket-ul unde am fost sa fac cumparaturile nu am gasit, asa ca am luat costita cu os si i-am scos osul
- cimbru – puteti gasi cimbru proaspat la Mega Image sau Real (probabil si in alte hypermarket-uri); daca nu, puneti 2 lingurite de cimbru uscat
- vinul rosu si supa de vita – clar iese mai buna cu vin
Intr-o tigaie sau o cratita mare, antiaderenta, se incinge o lingura de ulei. Se adauga costita si se prajeste pana devine rumena; se scoate cu o spumiera intr-o farfurie.
Carnea de vita se da prin faina. In aceeasi tigaie se adauga inca o lingura de ulei si se prajeste carnea de vita pana isi schimba culoarea. In cazul in care nu are loc toata o data, puneti-o in doua transe. Daca tigaia sau cratita nu sunt antiaderente, este foarte posibil ca faina combinata cu uleiul sa se intareasca si sa formeze o crusta pe fundul recipientului. Daca nu aveti un astfel de vas, este foarte indicat sa spalati oala inainte de a trece la etapa urmatoare.










Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu