luni, 11 aprilie 2011

Pateuri cu branza si spanac

De nevoie si pofta am invatat sa fac pateuri cu orice. Unele din preferatele mele sunt cele cu branza, iar adaptate la acestea sunt cele cu branza si spanac. Chiar daca nu sunt 100% preparate in casa pot sa garantez ca sunt geniale si foarte simplu de facut. :)
Voi incerca in continuare sa nu dau foarte multe detalii despre cantitatea de ingrediente folosite pentru ca aici totul depinde de gusturi si pofta.

Ingrediente:
  • branza sarata (mai mult sau mai putin, cum aveti in casa)
  • oua (1,2,3)
  • spanac (proaspat sau congelat)
  • foietaj congelat (1 pachet)
  • pesmet (cateva linguri)
Chiar daca nu am mentionat cantitati exacte, va asigur ca totul este foarte simplu. Pentru inceput, va trebui sa amestecati branza, ouale, spanacul si pesmetul. Cum? Pai....
  • Daca aveti spanac congelat, sa zicem o punga de 500g, il decongelati si folositi 2-3 oua in functie de marime. Daca aveti spanac proaspat, opariti 500g, lasati-le la scurs si tocati-le marunt; trebuie sa le amestecati tot cu 2-3 oua.
  • Numarul de oua depinde de cantitatea de spanac.
  • Cantitatea de branza depinde de preferinte si de cat de sarata este. Evident, daca e sarata, veti pune mai putina si invers.
  • La final, dupa ce amestecati ouale, spanacul maruntit si branza rasa, amestecul nu trebuie sa fie foarte moale. Cum il intariti? Adaugand pesmet pana cand compozitia devine mai tare.

In timp ce va ocupati de compozitie, foietajul trebuie lasat la dezghetat. Atunci cand veti incepe sa faceti pateurile, aluatul trebuie sa fie complet dezghetat si putin rece.
Pe o suprafata de lemn intindeti aluatul bine, cu un facalet sau cu o sticla din sticla. Taiati-l in patrate de marimea preferintelor voastre (pateul va fi jumatate cat un astfel de patrat). Sfatul meu este sa intindeti aluatul bine; cu cat este mai gros, cu atat riscul ca pateurile sa se umfle si sa se desfaca este mai mare.


Puneti cu o lingura compozitie cat sa acopere partea din mijloc a patratului din aluat.


Impaturiti aluatul si lipiti marginile cu o furculita. Daca vi se pare ca este prea multa compozitie, puneti mai putina si totul va fi ok. Ideea folosirii unei furculite aici este simpla: pateurile nu se vor desface, iar produsul final va fi exemplar :)


Ungeti cu putin ou batut pateurile si puneti-le la copt in cuptorul preincalzit la foc mediu.


Sunt gata atunci cant sunt crescute si rumenite. :)



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu