Sunt de parere ca prajiturile simple sunt si cele mai bune din punct de vedere al raportului pret/ calitate/ timp petrecut in bucatarie; nu ai multe ingrediente, nu muncesti foarte mult la ele si rezultatul nu intarzie sa apara, exact asa cum ti-ai dori. Un exemplu foarte bun este cel al unei prajituri simple, care poate fi coapta si in forma de chec si consumata calda sau rece, acasa sau la serviciu.
Ingrediente:
- 125g unt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 275g zahar
- 3 oua
- 225g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 125 ml lapte
Pentru inceput amestecati intr-un bol untul, vanilia, zaharul. Incorporati cu grija ouale si laptele.
Cand ati obtinut un amestec omogen, adaugati faina, in care ati amestecat in prealabil praful de copt si bicarbonatul. Ungeti o tava cu unt cu tapetati-o cu hartie de copt; pentru ca prajitura sa nu fie nici foarte groasa, nici foarte subtire, ar fi indicat sa folositi o tava de 20cm/ 20 cm. Puneti aluatul in tava si coaceti la temperatura medie (170 grade) aproximativ o ora, sau pana cand scobitoarea cu care incercati sa verificati daca e facut, nu mai este lipicioasa.
Lasati prajitura sa se raceasca si serviti cu incredere :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu