Asa cum am promis de curand, revin cu reteta bunicii de budinca cu gris, preferata mea atunci cand eram mica. Este un desert ideal pentru toata lumea, iar daca o coaceti si intr-o forma speciala, cu gaura in mijloc, va fi si senzationala pentru musafirii de ultim moment. :)
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana zahar + 2-3 linguri
- 1 cana gris
- 1 litru lapte
- coaja de la 1 lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
Prepararea acestei prajituri nu ar trebui sa dureze mai mult de 40 de minute, din momentul in care incepeti si pana o puteti gusta. Pentru inceput, separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu o cana de zahar. Apoi, incorporati grisul.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le in amestecul cu galbenus, amestecand usor de jos in sus pana cand aluatul devine omogen. Ungeti cu unt o tava de copt si coaceti budinca in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) timp de 15-20 de minute, sau pana cand o scobitoare inserata inauntru este scoasa curata.
In timp ce aluatul se coace, puneti la fiert laptele. Cand este fierbinte, incorporati zaharul vanilat, 2-3 linguri de zahar (sau mai putin, in functie de cat de dulce vreti sa fie) si coaja de lamaie. Dati intr-un clocot si opriti focul. Cand budinca este coapta, puneti-o intr-un vas adanc si turnati peste ea laptele fierbinte; va absoarbe lichidul si va deveni moale si foarte insiropata.
Consumati budinca fierbinte sau rece, cu moderatie :) Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu