Aceasta prajitura mi-a adus aminte de prajiturile cu banane si morcovi, pentru ca seamana foarte mult in forma lor finala si in ceea ce priveste usurinta cu care se prepara. Asadar, pentru a nu lungi vorba, prepararea presupune:
Ingrediente pentru aprox 15 bucati:
- 225g unt
- 225g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita cacao
- 225 zahar (sau zahar brun)
- 4 oua
- 3 linguri cafea instant
Ingrediente pentru glazura:
- 115g ciocolata alba de menaj
- 55g unt
- 3 linguri lapte
- 175g zahar pudra
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praf de copt, cacao, cafea, zahar.
Bateti ouale intr-un castronel. Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca un pic si amestecati-l cu acestea. Acest amestec incorporati-l in amestecul de faina, pana cand obtineti un aluat moale.
Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu hartie de copt (marime de aprox. 28x18 cm). Turnati aluatul in tava si puneti-o in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu). Verificati daca este gata cu o scobitoare si lasati-o sa se raceasca inainte de a pune glazura.
Glazura este si ea foarte usor de preparat, insa ar fi bine sa aveti o oala cu fund dublu. Daca nu, folositi o oala cu apa care fierbe la foc mic, peste care puneti un vas metalic, in care veti prepara sosul; merge a folositi si o oala normala, pusa direct pe foc, insa exista un risc destul de mare sa se lipeasca.
Deci, topiti untul si adaugati ciocolata si zaharul pudra.
Veti obtine un amestec cremos, pe care il veti intinde pe prajitura cand aceasta s-a racit complet (sau aproape complet).
Pudrati prajitura cu cacao si portionati-o dupa placul inimii, poate in functie de numarul de persoane care o vor manca.
Pofta buna si spor! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu