duminică, 1 ianuarie 2012

Placinta cu ficatei si ciuperci

As zice sa incepem anul nou cu o reteta gustoasa, relativ rapid de facut si care sa va lase cu gandul la ce ati putea sa preparati pe viitor :) Veti avea nevoie de putin ingrediente si de cativa pasi foarte clari: prepararea aluatului si prepararea umpluturii + coptul timp de 10-15 minute.

Ingrediente pentru aluat (6-8 portii):
  • 325g faina
  • 180ml apa calduta
  • 50ml ulei
  • 1 ou
Ingrediente pentru umplutura:
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • 500g ciuperci proaspete
  • 800g ficatei de pui
  • 2 legaturi de marar
  • sare si piper
Preparati aluatul la inceput: amestecati intr-un bol faina cu apa, uleiul si putina sare. Lasati-l sa se "odihneasca" pana preparati compozitia.


Curatati ciupercile si taiati-le in jumatati sau sferturi. Spalati ficateii si taiati-i si pe ei in jumatati, in cazul in care sunt prea mari. Curatati si taiati ceapa marunt. Intr-o tigaie mare, incingeti 2 linguri din ulei si prajiti ceapa, pana se inmoaie (nu trebuie sa se rumeneasca); se scoate intr-un castron, se pun ciupercile in tigaie impreuna cu o lingura din ulei si se rumenesc la foc mare.

Ciupercile isi vor lasa zeama; fierbeti-le pana se evapora in mare parte si scoateti-le in castronul in care ati scos ceapa. Apoi, prajiti ficateii in ultima lingura de ulei.

Aluatul se imparte in doua, se intinde si se tapeteaza un vas mare, termorezistent, cu una din foi. Se amesteca ceapa, ciupercile, ficateii si mararul tocat marunt si se pun in vas.



A doua foaie de aluat se intinde peste compozitia din vas si se taie marginile in exces. Se inteapa aluatul cu o furculita si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu). Cand incepe sa isi schimbe culoarea (dupa 20-30 minute), scoateti placinta si ungeti-o cu oul batut; puneti-o din nou in cuptor pentru 10-15 minute.


Cand s-a rumenit bine, scoateti placinta din cuptor...

  







...si serviti-o cat este fierbinte.





Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Miam miam! Multumesc, La Multi Ani!!! si scuze pentru mega intarzierea raspunsului.
    Si nu in ultimul rand, spor la gatit ! ;)

    RăspundețiȘtergere