Cred ca suntem cu totii obisnuiti cu supa cu galuste preparata de mama sau bunica pentru ca, am aflat si eu de curand, ar cam fi un preparat traditional la noi. Indiferent daca aceasta informatie este sau nu corecta, am mai aflat si ca aceasta supa se poate adapta la o varianta cu rosii, practic o supa crema de rosii cu galuste delicioase. Supa de rosii este usor de preparat si puteti gasi retete similare tot aici pe blog, insa galustele ar putea sa va dea ceva bataie de cap. Cand am facut prima data mai-mai ca puteam sa sparg ceva cu ele, a doua oara erau perfecte, iar a treia oara erau mancabile. Insa, cu timpul, m-am mai specializat si acum imi ies chiar bune as putea spune :) dar, sa trecem la treaba...
Ingrediente:
- 2 kg rosii coapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura unt
- 1 lingura zahar
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- 4-6 linguri de gris
- 1 lingura ulei
- sare dupa gust
In 2 litri de apa fierbeti cepele, morcovii si usturoiul, taiate in bucati maricele. Cand sunt fierte, adaugati rosiile decojite si taiate bucati. Daca mai este nevoie, adaugati si apa.
(Pentru a decoji rosiile cu usurinta, puneti-le timp de 30 de secunde in apa clocotita; pielita se va desface foarte usor)
Cand au fiert, se paseaza amestecul cu un blender; daca vi se pare ca supa este prea groasa, puteti sa mai adaugati apa, pana obtineti consistenta dorita, si sa dati amestecul in clocot.
Apoi, preparati galustele. Bateti ouale si incorporati putin cate putin grisul, lingura de ulei si putina sare. Pentru a nu obtine niste galuste prea tari (pentru ca totul depinde si de cat de mari sunt ouale sau de ce gris folositi), v-as sfatui sa puneti pentru inceput doar 5 linguri de gris si sa verificati daca amestecul este ok. Pentru a verifica, luati cu o lingurita putina compozitie si puneti-o in supa care clocoteste. Galusca ar trebui sa ramana legata si sa nu se raspandeasca in bucatele marunte. Daca totul e ok, nu mai este nevoie de gris :)
Adaugati pe rand galuste mici, cu lingurita, si fierbeti-le pana cand acestea nu mai plutesc (ar trebui sa se lase la fundul oalei atunci cand sunt gata). Daca supa este prea groasa, ar putea avea dificultati in a se lasa la fund, asa ca le puteti incerca; oricum, trebuie sa fiarba in jur de 15-20 de minute. ;)
Cand este gata adaugati sare dupa gust, iar dupa ce inchideti focul presarati deasupra patrunjelul tocat marunt. O puteti servi fierbinte sau rece, dupa preferinte.
Pofta buna! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu