Aceasta reteta de frittata seamana foarte mult cu o reteta de omleta, care se prepara insa intr-un mod putin diferit. De ce spun ca se aseamana cu omleta? Pentru ca are mult ou. De ce este diferita totusi? Pentru ca se coace la cuptor, in unt, in loc sa se prajeasca in ulei pe foc mic. Timpul de preparare este si el putin mai mare, in functie de cat de bine va merge cuptorul, insa nu ar trebui sa dureze mai mult de 15-20 de minute. Si daca va intrebati cand poate fi preparata si consumata, eu am preparat-o seara ca sa am un mic dejun delicios dimineata la serviciu :)
Ingrediente pentru 2 portii:
- 6 oua mari
- o mana de patrunjel tocat marunt
- coaja de la 1 lamaie
- 1/4 din zeama de la 1 lamaie
- 200g creveti proaspeti, curatati
- 25g unt
- ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
Este foarte indicat sa cumparati crevetii proaspeti, nu congelati. Daca ati cumpara creveti congelati, 200g nu inseamna 200 in realitate, pentru ca dupa decongelare jumatate din ce ramane va fi apa. Mai mult de atat, nu au acelasi gust. Asa ca, propun sa gasiti un magazin unde au fructe de mare proaspete, sa cumparati si sa va apucati de treaba: curatati crevetii, spalati-i si puneti-i pe cateva servete de bucatarie pentru a se absoarbe excesul de apa.
Inainte de prepararea compozitiei, dati drumul la cuptor si lasati-l sa se incinga la 200 grade. Intr-un bol, bateti bine ouale, adaugati sare si piper dupa gust, zeama si coaja de lamaie si patrunjelul. Apoi, amestecati si parmezanul, iar la final adaugati crevetii taiati in jumatate sau, de ce nu, intregi.
Intr-o tigaie antiaderenta pentru cuptor topiti untul impreuna cu 2-3 linguri de ulei de masline, pana cand fac spuma. Apoi, adaugati compozitia si amestecati-o timp de 1-2 minute (totul se intampla la foc mediu). Cuptorul ar trebui sa fie incins acum, asa ca bagati tigaia in cuptor si coaceti compozitia timp de 5-10 minute, pana cand s-a inchegat si rumenit. Ce obtineti la final este o frittata rumena si foarte gustoasa :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu