duminică, 30 octombrie 2011

Tarta cu ciocolata si alune de padure

Chiar daca nu este Valentine's Day, aceasta reteta este perfecta ca si cadou surpriza :) Eu personal nu ma omor dupa prajiturile cu ciocolata, insa cum era vorba de o surpriza neasteptata am decis sa ma incumet sa incerc o noua tarta. Si ca sa nu lungesc vorba...

Ingrediente pentru 8 portii:
  • 300ml smantana grasa
  • 150ml lapte gras
  • 150g ciocolata de menaj (cu lapte sau neagra, dupa preferinte)
  • 4 oua
  • 50g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 cana alune de padure
  • 2 lingurite zahar pudra, pentru ornat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru aluat:
  • 150g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 cana alune de padure macinate
  • 90g unt
  • 1 ou
Pentru inceput, preparati aluatul de tarta. Intr-un bol, amestecati faina, putina sare, zaharul si alunele macinate. Adaugati untul si amestecati-l cu faina (cu mainile) pana cand obtineti un amestec asemanator cu faramiturile de paine. 



Bateti oul si incorporati-l in amestecul de faina, pana cand obtineti o coca omogena, nelipicioasa. O mica parte din aluat va fi folosit pentru modelarea unei inimi impletite. Luati o bucatica mica de aluat si rulati-o pe un fund de lemn pana obtineti o fasie de 30cm lungime. Apoi, doua sau trei astfel de fasii se vor impleti; doua fasii impletite se vor aseza intr-o tava, pe hartie de copt, pentru a modela o inima (capetele se preseaza unul peste celalalt, in tava). Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc mediu-mare (200 grade) si inima se coace timp de maxim 10 minute, pana se rumeneste un pic. 
Restul de aluat se intinde in forma de tarta cu diametrul de minim 23 cm, (nu trebuie intins cu facaletul, se poate intinde usor cu mainile, direct in forma) si se pune in frigider 15-30 de minute.


Cand inima este coapta, scoateti-o si prajiti alunele in cuptor timp de cateva minute. Dupa alune, puneti in cuptor si forma cu aluat pentru 10 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Intre timp, pregatiti umplutura: puneti smantana si ciocolata intr-o oala si fierbeti-le pana cand ciocolata s-a topit in totalitate. 


Intr-un castron maricel bateti ouale si amestecati-le cu zaharul, faina si esenta de vanilie. Tocati alunele de padure in bucati maricele. 

 

Adaugati crema fierbinte de ciocolata in castron; apoi adaugati alunele si amestecati bine. Crema astfel obtinuta se pune in forma de tarta scoasa din cuptor si se pune din nou la copt timp de 25 de minute, la aceeasi temperatura.



Tarta este gata atunci cand intreaga compozitie este legata. O data scoasa din cuptor, puneti inima de aluat deasupra si presarati zaharul pudra. 


Sfatul meu este sa o consumati rece, dupa ce a stat cateva ore in frigider ;) 




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu