miercuri, 16 noiembrie 2011

Rulada cu pui, branza si praz

Din categoria placintelor delicioase as vrea sa va prezint o placinta minunata, sub forma de rulada, in timp ce astept sa se fiarba oasele de vita pentru ciorba de burta ;) Si cum timpul nu-mi permite foarte mult, o sa incerc sa povestesc pe scurt cum se prepara, usor ca de obicei, aceasta deliciozitate de mancare :D

Ingrediente pentru 10-12 portii:
  • 1 pui de aprox. 1,5 kg
  • 3 linguri de unt
  • 2 buc. mari de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 115g ciuperci proaspete
  • 200g branzica de casa
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 500g foietaj 
  • 1 ou
  • sare si piper
Inainte de a incepe orice, spalati bine puiul, puneti-l int-un vas termorezistent impreuna cu putina apa si bagati-l la cuptor. Nu veti avea nevoie de el intreg, ci de carnea unui pui fript in cuptor. Coptul puiului nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 ora la foc maricel; nu trebuie sa se rumeneasca bine, ci doar sa nu mai aiba o culoare rozalie. Cand este gata, lasati-l sa se raceasca, apoi taiati toata carnea in cubulete mici.
In timp ce puiul sta in cuptor, pregatiti restul de ingrediente. Taiati prazul in rondele subtiri si usturoiul in bucatele foarte mici. Intr-o tigaie mare topiti untul si adaugati prazul si usturoiul. 


Tocati ciupercile marunt si adaugati-le peste praz cand acesta s-a inmuiat.

 
Fierbeti ciupercile 5-10 minute, luati tigaia de pe foc si lasati sa se racoreasca 10 minute. Apoi, adaugati branzica, coaja de lamaie si patrunjelul tocat marunt. La final, adaugati puiul.

Acum, trebuie sa va ocupati de foietaj. Din cele 500g ar trebui sa va iasa 2 placinte maricele, asa ca taiati foietajul in doua bucati egale si intindeti-le cu facaletul pana cand obtineti o foaie putin mai mica decat o tava mare (de cuptor). Puneti foaia pe o hartie de copt, in tava, aranjati jumatate din amestec pe mijloc si taiati restul de foietaj ca in figura de mai jos. Apoi, impletiti fasiile de aluat pana obtineti o "rulada". Bateti oul si ungeti rulada, pe care o puteti introduce apoi in cuptorul incins la 200 grade.

Rulada este gata atunci cand s-a rumenit bine, dupa vreo 20-25 min. :) Procedati similar cu a doua rulada si consumati-o cat este calda (sincer, nici nu cred ca va rezista pana se raceste :P)


 Pofta buna si mult spor!

2 comentarii:

  1. Arata superb!Modul in care ai inchis rulada e o idee superba!
    Eu sunt la inceput de drum cu blogul: http://laupasca.blogspot.com dar imi place ce am gasit aici la tine! La cat mai multe retete!:) Spor!

    RăspundețiȘtergere