Trebuie sa va previn inca de la inceput ca, pe cat de usor de preparat este acest fel de mancare, pe atat de costisitor este. Cat despre gust, nu am cuvinte :) Este ceva ce ti se topeste in gura si ai manca, manca, manca in continuu :D Nu stiu daca acest preparat este specific vreunei tari, insa cu siguranta cel care a inventat-o stia ce face. Dar, sa nu mai lungesc vorba si sa trecem la fapte.
Ingrediente pentru clatite:
- 2 oua mari
- 1 cana de lapte
- 1/3 cana de apa
- 1 cana faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 2 linguri de unt topit si inca 2-3 linguri pentru ungerea tigaii
Ingrediente pentru umplutura:
- 8 jumatati de rosii uscate (din borcan) sau 20-30 de felii uscate
- 3/4 cana branza ricotta sau mascarpone
- 2 linguri lapte
- o legatura de patrunjel
- busuioc uscat sau cateva frunze proaspete, tocate
- 2 catei usturoi
- 3 linguri muguri de pin
- jumatate de borcanel mic cu sos pesto (cantitatea va fi adaptata dupa preferinte)
Si, pentru ca este cazul, tips & tricks:
- Eu am cumparat rosiile uscate dintr-un targ de produse bio, insa le gasiti la Mega Image in borcanele cu ulei, gata inmuiate
- Sosul pesto se gasesti in toate supermarketurile mari, la raionul de sosuri sau paste
- Mugurii de pin ii gasiti la plafarele moderne, mai, unde au tot felul de seminte
- Rosiile, pesto si mugurii de pin va vor costa in jur de 30-40 de lei (va asigur ca merita investitia ;) )
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa preparati aluatul de clatite. Apoi, in timp ce le prajiti, va veti putea apuca si de umplutura. Intr-un bol, amestecati faina si sarea. Turnati laptele, untul topit si ouale si amestecati-le bine cu mixerul. Cand nu mai sunt cocoloase, incorporati apa si veti obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare. Prajiti pe rand clatitele, intr-o tigaie unsa cu unt topit; la final, trebuie sa obtineti 8-10 bucati.
Pentru prepararea umpluturii, pregatiti rosiile: daca sunt uscate, lasati-le la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa; tocati-le in bucatele marunte. Intr-un vas, amestecati branza si laptele pana la omogenizare.
Intr-o tigaie incinsa, prajiti mugurii de pin (fara ulei) timp de 2-3 minute; sunt gata cand incep sa devina maronii. Adaugati trei sferturi din rosiile tocate peste branza, apoi mugurii de pin, usturoiul pisat, patrunjelul si busuiocul tocate marunt.
Pe o farfurie intinsa, incepeti operatiunea "tortul de clatite". Ingeti prima clatita cu amestecul de branza, puneti o clatita deasupra si ungeti-o cu 1-2 lingurite de sos pesto.
Continuati operatiunea pana terminati crema de branza si clatitele. Apasati pe ultima clatita pentru ca inaltimea tortului sa fie omogena si presarati restul de rosii.
As vrea sa spun ca vor iesi mai mult de opt portii, insa n-as vrea sa va dati seama dupa ce gustati ca, de fapt, sunt mai putin de atat :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu