vineri, 12 octombrie 2012

Briose cu cocos si lamaie

La inceput de weekend, briosele ar fi o alegere buna si usor de preparat, mai ales daca folositi o reteta putin iesita din tipar :) Sa va povestesc ce reteta am gasit eu.....

Ingrediente: 
  • 375g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 90g nuca de cocos
  • 220g zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lime
  • 250ml lapte batut
  • 125g unt
  • 2 oua
Ingrediente pentru sirop:
  • 110g zahar
  • 60ml apa
  • 2 lingurite coaja rasa de lime
  • 80ml zeama de lime

Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, nuca de cocos si zaharul. Separat, amestecati ouale, untul topit, laptele batut si coaja de lime. Incorporati amestecul lichid in amestecul de faina si impartiti aluatul in 12 forme de briosa.


Coaceti briosele la 200 grade (foc mediu-mare) timp de 20 minute sau pana cand se rumenesc.






In timp ce se coc briosele, pregatiti si sosul de lime. Fierbeti cateva minute ingredientele pentru sirop, iar dupa ce le-ati scos din cuptor turnati cu o lingura sosul deasupra. Eu am folosit hartiute pentru briose, pe care le-am scos inainte sa le insiropez, insa puteti coace briosele direct in forma, daca o ungeti in prealabil cu unt sau ulei.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu