In exces de zel, am cumparat acum cateva zile 14 cotlete de berbecut si, cum nu am vrut sa le pun in congelator a trebuit sa gasesc o varianta alternativa de a le gati rapid. Ar fi trebuit sa reprezinte masa pentru 2 persoane, asa ca le-am impartit in jumatate si m-am apucat de treaba. Prima jumatate de cotlete am pus-o in frigider la marinat, cu lamaie, cimbru, sare si piper timp de o ora, iar apoi le-am facut simplu, pe gratar. A doua jumatate le-am facut pane, cu o crusta de parmezan si le-am servit cu lamaie si legume (recunosc, cateva au fost pastrate si pentru masa de a doua zi).
Pentru cotletele pe gratar nu ar fi multe de explicat, asa ca as vrea sa va arat mai jos cum le-am preparat pe cele pane. :)
Ingrediente:
- cateva cotlete de berbecut (eu am avut 7)
- 3-4 linguri de faina
- 50g parmezan ras sau branza speciala pentru paste
- 2-3 linguri de pesmet
- 2 oua
- sare, piper, lamaie pentru servit si ulei pentru prajit
Cantitatile de mai sus pot fi modificate in functie de cantitatea de cotlete pe care vreti sa o preparati, puteti adauga oricand un plus de branza sau faina daca vi se pare ca nu sunt suficiente.
Amestecati intr-o farfurie faina, putina sare si piper. In alta farfurie, amestecati pesmetul, parmezanul, putina sare si piper. Bateti ouale intr-un castronel.
Dati cotletele prin faina, apoi prin ou si la final prin amestecul de parmezan cu pesmet. Puneti-le la prajit in uleiul incins, la foc mediu. Lasati-le cateva minute pe o parte, pana cand se rumenesc, si intoarceti-le cu grija pe cealalta parte.
Ar fi ideal sa le prajiti doar cate o data pe fiecare parte, pentru a pastra crusta cat mai legata. Cand sunt gata, scoateti-le pe o hartie de bucatarie, care va absoarbe excesul de grasime.
Serviti cotletele cu lamaie proaspat taiata si legume fierbinti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu