Am invatat de curand sa prepar bruschete dupa o reteta a lui Jamie iar weekendul trecut le-am testat si pe familia mea, care a venit in vizita :) Am preparat 2 tipuri de bruschete, unele cu rosii si masline si altele cu fasole, iar degustatorii au fost mai mult decat incantati de aperitivul neasteptat.
Ingrediente pentru bruschetele cu rosii:
- cateva rosii coapte bine, in functie de cate bruschete vreti sa preparati
- masline fara samburi
- busuioc
- fasole mare, la conserva (1-2 conserve in functie de cat vreti sa preparati; puteti fierbe voi fasolea daca vreti)
- rozmarin
- cativa catei de usturoi
- paine rotunda, de preferabil taraneasca
- ulei de masline
- usturoi
- sare si piper
Pentru topping-ul de fasole, incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-o oala, tocati marunt cateii de usturoi si prajiti-i impreuna cu rozmarinul pana cand incep sa isi schimbe culoarea. Adaugati fasolea scursa si fierbeti inca 3-5 minute, adaugand putin ulei daca aceasta compozitie pare prea uscata.
Luati de pe foc si pasati fasolea cu o furculita, adaugand ulei de masline, sare si piper dupa gust, pana cand compozitia este cremoasa. Ungeti feliile de paine cu acest topping.
Pentru topping-ul de rosii, taiati rosiile in jumatati si scoateti-le partea din mijloc, cu samburi. Taiati rosiile in bucati micute si amestecati-le cu maslinele, busuiocul, sare si piper dupa gust.
Puneti topping-ul pe feliile de paine cu 5 minute inainte de servire si presarati putin ulei de masline deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu