Va spusesem intr-unul din posturile anterioare ca am preparat o masa pe cinste intr-o seara, cand aveam pofta de mancare indiana. Pai, felul de mancare mentionat mai jos este continuarea acelei seri, iar ultima parte o va constitui painica specifica, numita naan. Dar, inainte de toate, sa va povestesc cum s-au petrecut lucrurile :)
Ingrediente:
- 250g piept de pui
- 150ml iaurt cu cantitate scazuta de grasime
- 1 si 1/2 lingurita coriandru macinat
- 25g migdale macinate
- 1/2 lingurita chilli
- 1 lingurita garam masala
- 250ml lapte de nuca de cocos
- 1 lingurita usturoi pisat
- 1/2 lingurita ghimbir pisat
- 2-3 linguri ulei
- 2 cepe medii
- 5 pastai de cardamom
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3-4 cuisoare
Pentru garnitura:
- 1 lingura ulei
- 2-3 cartofi de marime medie
- 1/4 lingurita chimen
Puiul va trebui sa stea la macerat minim 2 ore, asa ca va sfatuiesc sa incepeti cu el. Intr-un bol, amestecati iaurtul, migdalele, coriandrul, chilli-ul, garam masala, usturoiul, ghimbirul si laptele de nuca de cocos. Taiati puiul in bucati mici si incorporati-l in sos; lasati-l in frigider minim 2 ore.
Curatati cartofii si taiati-i in bucati mici. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie mare antiaderenta, prajiti cartofii 5 minute, adaugand si semintele de chimen. Cartofii se pun intr-un vas termorezistent si se coc in cuptor la 180 grade pana cand sunt complet patrunsi.
Dupa ce puiul a stat suficient in frigider, tocati ceapa rondele si prajiti-o in 2-3 linguri de ulei impreuna cu cardamomul, scortisoara si cuisoarele. Scurgeti puiul si puneti-l peste ceapa, amestecand din cand in cand. Puiul si ceapa se fierb 15-20 de minute, pana cand este complet facut; eu am folosit un wok, insa puteti folosi cu incredere si o tigaie mare.
Cantitatea de sos din tigaie o sa scada semnificativ, aveti grija sa amestecati des pentru a nu se lipi. Puiul se serveste fierbinte, cu cartofi proaspat scosi din cuptor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu