Nici nu stiu cum de am omis sa postez aceasta prajitura minunata, pe care o mancam cand eram mica la bunici. Tin minte si acum modul in care bunica imi explica modalitatea de taiere a merelor, fara a respecta o marime sau o logica anume. Eu o numeam placinta cu mere, pentru ea erau mere in aluat... si uite asa am ajuns eu sa duc traditia prajiturii mai departe, iar acum incerc sa o impartasesc cu voi ;)
Ingrediente:
- 3 oua
- 250g zahar
- 12 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 200g faina
- esenta de vanilie si scortisoara
- 1 farfurie adanca, cu mere taiate in bucati
Ingredientele mai sus mentionate sunt ideale pentru o tava mai mica (max 25x25 cm), insa daca vreti sa preparati o tava mare, pentru cuptor, va sfatuiesc sa dublati ingredientele sau sa adaugati macar inca jumatate din acestea.
Curatati si taiati merele in bucati maricele; nu trebuie sa aveti o dimensiune anume, ganditi-va ca ele vor fi imbracate cu un aluat si ca trebuie sa le puteti simti atunci cand mancati prajitura (acesta este si farmecul ei :) ). Intr-un castron, amestecati ouale si zaharul cu un mixer. Amestecati faina cu praful de copt si scortisoara (dupa preferinte) si incorporati jumatate in amestecul cu ou.
Apoi, amestecand continuu, incorporati pe rand 6 linguri de ulei, apoi restul de faina si restul de ulei. La final ,incorporati merele.
Tapetati tava cu hartie de copt si coaceti amestecul obtinut mai sus timp de 35-45 de minute la 180 grade (foc mediu). Prajitura este gata atunci cand este bine rumenita (o puteti incerca si cu o scobitoare).
Lasati prajitura sa se raceasca si serviti-o cu moderatie :)
Mie imi place foarte mult dimineata, cu lapte rece :) Spor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu