duminică, 4 decembrie 2011

Supa crema de praz si cartofi

Din gama supelor crema pe care le poti lua la serviciu pentru masa de pranz, am preparat de curand o alta combinatie delicioasa: supa crema de praz si cartofi, gata in maxim 30 de minute :)

Ingrediente:
  • 350g cartofi albi
  • 450g praz (partea alba)
  • 1,5l bulion de pui
  •  200ml smantana pentru gatit
  • sare si piper

... asadar, pe cat de putine ingrediente sunt, pe atat de simplu este sa o gatiti. Insa, trebuie sa tineti cont de un detaliu aparent nesemnificativ mentionat mai sus, respectiv prazul; trebuie sa folositi numai partea albicioasa, deoarece frunzele pot fi atoase si pot strica versiunea finala a supei.
Incepeti prin a curata legumele si a le taia in bucati. Intr-o oala mare puneti la bulionul de pui si legumele si fierbeti-le pana devin moi.


Apoi, opriti focul, lasati-le sa se racoreasca timp de 10 minute si pasati totul cu blenderul. Veti obtine o supa cremoasa, peste care adaugati smantana, sare si piper dupa gust. 




Si, asa cum mentionam mai sus, aceasta supa este si foarte buna de luat la pachet ;)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu