marți, 20 martie 2012

Placinta cu spanac

Placinta ideala pentru weekend ar fi aceasta :) Este ideala pentru ca, in cazul in care vrei sa ai o gustare delicioasa duminica la pranz o poti prepara foarte repede si in plus, raman si cateva portii pentru luni sau marti la serviciu. Nu cred ca ar avea sens sa spun ca este si sanatoasa, va veti da singuri seama :)
Din pacate nu am gasit spanac proaspat, asa ca am l-am folosit pe cel congelat care este si el foarte bun; am folosit reteta din cartea mea preferata cu placinte si tarte, iar rezultatul nu a intarziat sa apara atunci cand am scos-o din cuptor :D

Ingrediente:
  • 1kg spanac
  • 4 cepe verzi
  • 300g branza feta
  • 2 oua
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • o ceasca de ulei de masline
  • aprox. 10 foi de placinta
  • piper macinat

Amestecati intr-un bol spanacul tocat, branza rasa si ceapa verde tocata marunt. 


Apoi adaugati ouale batute in prealabil si ierburile tocate marunt. Intr-un vas inalt, care poate fi folosit in cuptor, pregatiti foile. Ungeti vasul cu putin ulei de masline si puneti primele 5-6 foi; trebuie sa le ungeti pe fiecare cu putin ulei. Apoi, turnati amestecul in vas; rezultatul ar trebui sa arate am ca in poza de mai jos :)



Apoi, impaturiti restul de foi peste amestec si puneti deasupra restul de foi, unse si ele cu ulei.


Incingeti cuptorul la 190-200 grade (foc mediu-mare). Ungeti ultima foaie cu putina apa si coaceti placinta timp de 40 de minute. Cand s-a rumenit, trebuie sa fie gata.

Serviti fierbinte sa rece, va fi delicioasa oricum si oricand :) 
Pofta buna!

2 comentarii: