duminică, 24 iunie 2012

Bezele cu cardamom

Nu este deloc dificil sa prepari catva bezele atunci cand iti este pofta, atata timp cat respecti cateva reguli foarte importante. Mi-aduc aminte cand mama ne-a lasat pe mine si pe fratele meu singuri acasa intr-o zi, cu indicatii stricte ca nu cumva sa deschidem usa la cuptor in timp ce o mare bezea pentru tort se cocea de zor.  Eram curioasa, insa m-am supus indicatiilor in timp ce fratele meu s-a gandit sa faca el pasul cel mare. Si uite asa, nu am mai mancat tort de bezea in acea zi... Si cum bezelele sunt preferatele mele, am zis sa incerc sa repet oarecum experienta acelei zile, respectand totusi ceea ce mama mea ne rugase :)

Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 350g zahar fin
  • 2 lingurite cardamom macinat
Cardamomul este un condiment foarte aromat pe care il gasiti cu siguranta la plafar. Bobitele de cardamom sunt in pastai, trebuie sa le desfaceti si sa le pisati bine intr-un mojar.

Cand condimentul este gata, incepeti prepararea bezelelor. Incingeti cuptorul la 150 grade (foc mic) si bateti albusurile spuma. Cand s-au intarit, adaugati incet incet zaharul pana cand compozitia se intareste un pic si devine lucioasa.La final, adaugati si cardamomul.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare si puneti bezelele cu o lingura/ lingurita, in functie de cat de mare vreti sa fie. Aveti grija sa nu fie prea apropiate, pentru ca se vor umfla un pic.




Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ o ora. Le puteti urmari pe geam din cand in cand sa vedeti ce fac, insa nu deschideti usa de la cuptor - aerul rece le va face sa se pleosteasca, nu vor mai fi pufoase si vor ramane moi la mijloc. La final, inchideti cuptorul si lasati-le sa se raceasca inauntru jumatate de ora. Rezultatul este delicios si foarte aromat :)









Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu