luni, 2 iulie 2012

Tarta rapida cu capsuni

Sa incep sa va povestesc de ce aceasta tarta este rapida... :) Pai, este rapida pentru simplul fapt ca am ales sa folosesc foietaj cumparat, in loc sa prepar eu unul. Stiu ca nu este cea mai deosebita varianta, insa este cu siguranta cea mai usoara (iar atunci cand am preparat-o aveam nevoie de ceva usor si rapid) si cu siguranta poate fi inlocuita cu o tarta mai putin rapida, cu aluat preparat in casa, dupa majoritatea retetelor de tarte postate de mine pana acum. Mai mult de atat, foietajul cumparat are ceva care nu imi da pace, motiv pentru care as manca oricat,oricand si oricum, indiferent de consecinte :P
Dar, sa nu lungesc vorba foarte mult... daca v-ati uitat deja la poza finala sunt sigura ca vreti sa auziti si continuarea povestii...

Ingrediente:
  • 350g foietaj
  • 225g crema de branza
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • aprox. 450g capsuni
Dezghetati foietajul si intindeti o foaie pana o aduceti la aproximativ 3 mm grosime. Ungeti o forma de tarta cu putin unt si puneti foaia in forma, intepati-o cu o furculita si taiati marginile in exces. Pentru a fi siguri ca in timp ce se coace nu se umfla, puteti pune deasupra si o foaie de hartie de copt, pe care puneti 2 pumni de fasole boabe. Coaceti foietajul timp de 15 minute la aprox. 200 grade, pana cand incepe sa se rumeneasca; cand este gata, lasati sa se raceasca complet.


Pentru prepararea cremei amestecati intr-un bol crema de branza, zaharul pudra, coaja si zeama de portocala.

Cand foietajul s-a racit complet, asezati crema deasupra in mod egal. Taiati capsunile in jumatati si asezati-le peste crema. Lasati tarta la rece pana serviti si asigurati-va ca va fi suficienta pentru cei care o vor vedea in frigider :P


 Pofta buna!

Un comentariu: