miercuri, 28 iulie 2010

Pui cu lapte de nuca de cocos si curry

Chiar daca fratele, sora, mama sau tatal sunt sau nu plecati in Thailanda, nu inseamna ca nu putem gati asa cum ar face-o ei. :)

Ingrediente (pentru 4-6 portii):
  • aproximativ 1 kg de pulpe de pui (8 bucati)
  • 1 lingura si jumatate curry
  • 1 lingura de coriandru boabe
  • 250 ml lapte de nuca de cocos
  • 3 cepe medii albe
  • rosii mici decojite
  • 2 linguri ulei
  • nuca de cocos rasa
  • sare
Inainte de a incepe amestecarea celor de mai sus, trebuie cunoscute cateva tips&tricks foarte utile:
  • curry si coriandrul boabe se gasesc in majoritatea supermarketurilor
  • laptele de nuca de cocos l-am gasit in cutii de carton la Mega Image, la raionul de mancare chinezeasca/ thailandeza etc.
  • rosiile se decojesc foarte usor daca inainte de a incepe acest procedeu aparent dificil se introduc intr-o oala cu apa clocotinda timp de 2-3 minute
  • nuca de cocos rasa se gaseste in supermarket si se foloseste de obicei la prajituri; poate fi cumparat si fructul ca atare, scurs, spart cu ciocanul, apoi ras (vezi o parte din procedeu pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=FW7X8Axtk0E&feature=related)
Dupa ce documentarea a luat sfarsit, mancarea este ca si gata. :)
Ceapa se taie in jumatate (de la un cotor la altul) si apoi sub forma de solzi sau rodele; nu trebuie tocata marunt, pentru ca se va inumia pe tot parcursul fierberii acestui fel de mancare. Se incing intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si se adauga ceapa; se caleste timp de 5-10 minute amestecand des pentru a nu se lipi.


Ulerior, se adauga curry-ul si pulpele de pui.


Se lasa 5-10 minute, intorcand pulpele din cand in cand; ceapa si puiul vor lasa zeama, iar ingredientele nu se vor lipi.


Rosiile decojite se taie in bucati mici, iar impreuna cu laptele de nuca de cocos...



...se adauga peste pui.


Se lasa pe foc sa fiarba timp de 30-45 de minute in functie de taria focului; sfatul meu este sa il fierbeti la foc mic pentru ca puiul sa preia cat mai mult din aroma de nuca de cocos. (Mancarea nu trebuie lasata pana se evapora tot sosul)


Cand puiul este aproape gata, se pune coriandrul boabe si sare dupa gust.


In timp ce puiul fierbe, se prepara nuca de cocos rasa, care va fi folosita la final, ca o crusta/ ornament pentru mancare.


Se pune intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste intorcand des pana devine maronie (nu se pune ulei/unt).



Acum, mancarea este gata! Se serveste cu nuca de cocos rumenita presarata deasupra si, eventual, cu o garnitura de orez.



Pofta buna si spor la gatit! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu