joi, 9 septembrie 2010

Gazpacho

Acum câteva săptămâni am descoperit primul număr al unei reviste electronice care m-a uimit prin simplitatea reţetelor şi mai ales bunătatea lor. Este adevărat că aceasta conţine reţete vegetariene, însă acest lucru nu e o scuză pentru cele 10 minute petrecute în bucătărie pentru prepararea unei...supe. Este vorba de o supă din Spania, facută din legume proaspete şi câteva condimente.

Ingrediente:
  • 2 roşii foarte coapte
  • 1 ardei capia (sau ardei roşu)
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei usturoi
  • 1 castravete mediu
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • pâine prăjită
Ustensile:
  • blender sau tija de pasat a mixerului
Chiar dacă modul de preparare poate fi detaliat în câteva rânduri, nu mă pot abţine să nu adaug câteva secrete utile:
  • oţetul de mere se găseşte aproape în orice magazin; este indicat să nu se folosească oţet de vin, deoarece este mai acru şi are un gust diferit
  • în loc de cei 2 căţei de usturoi poate fi folosit numai unul; contează numai cât de iute şi aromată vreţi să fie supa
O dată strânse toate ingredientele...


...se taie în bucăţi mici...


...şi se introduc în blender. Dacă amestecul vi se pare prea gros, poate fi adăugată puţină apă. După ce legumele sunt complet tocate, se adaugă oţetul, uleiul, sare şi piper după gust. Acum, supa este gata! :)


Se serveşte cu pâine albă sau neagră, neaapărat prăjită.
Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu