marți, 31 august 2010

Spaghetele pădurarului

Pentru unii dintre noi spaghetele fac parte din gama felurilor de mâncare favorite din câteva motive simple: sunt uşor de preparat, nu necesită foarte multe ingrediente sau foarte multă experienţă şi sunt foarte gustoase. Acum puţin timp credeam că există câteva feluri, cele pe care obişnuim să le mâncăm la restaurant însă, colindând prin magazinele de vechituri din Anglia am descoperit o carte genială, plină de reţete de la mama lor, din Italia. O dată cu ea a venit şi pofta de gătit ceva nou şi simplu şi, nu în ultimul rând, gustos.
Astfel, nu sunt prea multe de spus sau indicat, ci doar de preparat :)

Ingrediente:
  • 250g spaghete
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 400g roşii lungi la conservă
  • 300g ciuperci proaspete sau la conservă
  • busuioc verde sau uscat
  • sare şi piper
Cum nu este nevoie de ustnsile speciale pentru acest fel de mâncare, voi explica puţin care este scopul celor 2 sau de mai sus:
  • Pentru aceste paste este indicat să folosiţi ciuperci proaspete, deoarece savoarea lor se va simţi mult mai bine; pot fi folosite şi cele în conservă, însă eu încerc mereu să folosesc produse proaspete.
  • Busuiocul se găseşte verde la Mega Image, gata cultivat, în ghiveci. Dacă nu aveţi posibilitatea să îl cumpăraţi aşa, este bun şi cel uscat, însă savoarea nu este aceeaşi.
  • Roşiile lunguieţe la conservă se găsesc tot la Mega Image. Da, pot fi folosite şi roşii lunguieţe proaspete, dar în acest caz este indicat să adăugaţi o dată cu ele şi două linguri de bulion. De ce roşii lunguieţe? Aroma lor este puţin diferită, iar acest lucru face pastele mai...speciale.
La început, uşuraţi-vă treaba tocând mărunt usturoiul şi ciupercile. Dacă nu aţi cumpărat fix 300 de grame de ciuperci, puteţi măsura cantitatea astfel: o farfurie adâncă şi cu un vârf mare de tot, după ce este plină. De asemenea, puneţi la fiert o oală mare cu apă, pentru paste.


2 linguri de ulei de măsline se pune într-o oală la încins şi se adaugă usturoiul tocat mărunt.


Când acesta începe să se rumenească, se adaugă roşiile tocate mărunt, împreună cu sosul din conservă. Se fierbe aproximativ 15 minute, până când rămâne puţină zeamă şi se adaugă pentru încă 5 minute busuiocul tăiat mărunt, sare şi piper după gust. Trebuie să fiţi atenţi să nu se lipească, pentru că pe măsură ce scade este posibil să aveţi şi mici surprize :)


Cealaltă lingură de ulei se pune într-o tigaie mai adâncă (sau o oală), se încinge un pic şi se adaugă mulţimea de ciuperci. Se fierb 10-15 minute mestecând încontinuu, până scad foarte mult. Se opreşte focul şi se adaugă sare după gust.


Atunci când apa începe să clocotească se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se strecoară atunci când roşiile şi ciupercile sunt gata, pentru a rămâne fierbinţi.


Peste paste se adaugă pe rând roşiile şi ciupercile. Se amestecă uşor şi ...spaghetele sunt gata!


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu