luni, 18 aprilie 2011

Mere la cuptor

Cand vreti sa petreceti putin timp in bucatarie si sa gustati ceva mai mult decat gustos, va sugerez sa incercati urmatoarea... prajitura. Este impropriu spus prajitura pentru ca nu are blat, iar restul ingredientelor nu seamana cu un component de sustinere a prajiturii. Teoretic, sunt niste simple mere la cuptor. Practic insa, este ceva genial :) De unde? Din bucataria americana, Apple Brown Betty.

Ingrediente:
  • 1 si 1/2 ceasca faramituri de paine
  • 150g zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 50g unt
  • 900g - 1kg mere dulci
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/2 ceasca nuci tocate
In cazul in care nu aveti cu ce sa macinati cuisoarele, care de obicei se gasesc intregi, puteti renunta la acest ingredient. Gustul va fi delicios, intr-un fel putin diferit dar bun.
Pentru inceput, puneti faramiturile intr-o tavita si bagati-le la prajit in cuptorul incins. Aveti grija sa le verificati din cand in cand si sa le scoateti cand sunt rumene.
Intr-un bol amestecati zaharul si condimentele. Taiati si untul in bucatele mici.


Curatati merele si taiati-le in felii subtiri. Stoarceti lamaia si turnati sucul peste mere, pentru ca acestea sa nu se oxideze ulterior. Tocati nucile marunt.


Apoi, ungeti o tava de marime medie sau un vas de yena cu putin unt. Presarati cateva faramituri prajite, puneti un strat de mere si un strat de zahar condimentat. Apoi, puneti din nou putine faramituri si cateva bucatele de unt. In functie de cat de mare este tava, veti putea pune doua sau trei straturi de mere.



Ceea ce este esential de retinut este faptul ca, la final, totul trebuie sa se termine cu faramituri, nucile si cateva bucatele de unt.


Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la copt timp de 30-40 de minute, pana cand devine aurie si putin caramelizata. Se scoate si se serveste calda (o puteti servi si cu inghetata sau smantana ;) ).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu