vineri, 8 aprilie 2011

Supa crema de mazare

In weekenduri nu sunt mereu acasa, asa ca imi iau unele carti de bucate cu mine si incerc sa gatesc pentru intreaga familie sau pentru prieteni. Asa s-a intamplat si cu aceasta supa, care este ideala pentru o zi calduroasa de primavara, cand toata lumea are diverse treburi iar eu pot sta linistita in bucatarie sa gatesc. Nu numai ca este usor de preparat dar are si un gust cunoscut si in acelasi timp necunoscut :)

Ingrediente:
  • 450 g mazare proaspata sau congelata
  • 2,5 l de apa
  • 1 bucata os afumat/ ciolan afumat, cu ceva carne pe el
  • 2 cepe medii
  • 1 praz mediu
  • frunze de telina (optional)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare
Ustensile:
  • blender sau capul de pasat am mixerului
Pentru inceput, trebuie sa aveti grija ca toate sau o mare parte a ingredientelor sunt tocate. Astfel, se toaca (nici foarte mare, nici foarte mic) ceapa, prazul si patrunjelul; mazarea se pastreaza asa cum este.



Oala in care va fi pregatita supa trebuie aleasa nu numai in functie de cantitatea de apa si de legume, ci si de marimea osului afumat. Introduceti in oala osul, legumele tocate, cele 2 frunze de dafin si piperul boabe.


Turnati 2,5 litri de apa si puneti oala pe foc.



Dupa ce fierbe la foc mediu/mare timp de o ora sau o ora si jumatate, pana cand mazarea este complet fiarta, se scoate osul si frunzele de dafin si se paseaza intreaga compozitie cu un blender sau cu capul de pasat al mixerului.


Se taie carnea de pe osul afumat, in bucati mici, si se pune peste supa.



Se serveste calda, cu paine cu unt, tinuta la cuptor.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu