sâmbătă, 23 aprilie 2011

Andive condimentate si porc la gratar

Eu una nu mananc foarte des andive, pentru ca nu mi se par cele mai grozave legume. Asa credea de altfel si Jamie Oliver atunci cand a preparat acest fel de mancare, iar parerea s-a schimbat in totalitate. :) Ce le face sa fie atat de gustoase? Probabil cimbrul proaspat, poate sucul de portocale.... e posibil, insa nu mai conteaza dupa ce apuci sa mananci.

Ingrediente:
  • 4 andive maricele
  • 3 bucati generoase de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mana de cimbru proaspat
  • 300ml suc de portocale
  • sare si piper
Chiar daca unele din cantitatile de mai sus nu sunt exact specificate, acest lucru nu va afecta rezultatul final. Asadar, aveti posibilitatea sa puneti cat unt si cat cimbru vreti. In cazul in care nu aveti cimbru proaspat sau congelat (cum am avut eu) puteti pune o lingura de cimbru uscat.


Untul se pune la topit intr-o tigaie adanca.


Intre timp, andivele se curata (se arunca foile exterioare) si se taie pe jumatate in lungime, apoi in sferturi.


Peste untul topit se adauga andivele, cimbrul, usturoiul, putina sare si piper. Se amesteca timp de 5 minute pana cand se inmoaie un pic.


Se adauga sucul de portocale si se lasa la fiert pe foc mic pana cand zeama incepe sa scada iar andivele se inmoaie.


Intre timp, friptura de porc se condimenteaza cu piper si putin cimbru (sarea se pune la final) si se prajeste intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta.


Cand zeama andivelor a scazut considerabil iar acestea sunt foarte moi, puteti opri focul. Se vor servi alaturi de friptura de porc, peste care turnati putin din sosul delicios.



In cazul in care vreti ca andivele sa nu fie foarte zemoase, scoateti-le la final din zeama si puneti-le intr-un vas la cuptor, timp de 10-15 minute.
Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu