miercuri, 29 iunie 2011

Supa de rosii cu coriandru

Mi-am achizitionat de curand o noua carte de bucate din minunata editura Hermes House de la anticariatul meu preferat :) Si cum o noua carte cerea o noua reteta, am rasfoit-o pagina cu pagina si am ales una din retetele in care nu se folosea garam masala. De ce? In primul rand pentru ca e o carte de bucate indiene si in al doilea rand pentru ca am fost destul de lenesa si nu am mai preparat de ceva timp acest condiment specific indian. Insa, promit sa ma reapuc de treaba cat de curand.
Si cum lista de ingrediente este de obicei stufoasa, iar prepararea foarte simpla, nu ramane decat sa va povestesc ce si cum. :)

Ingrediene:
  • 675 g de rosii bine coapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 frunza de dafin
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita usturoi tocat
  • 2 linguri coriandru proaspat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 750ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • smantana daca doriti
Ustensile:
  • blender sau un mixer cu brat de pasat
Pentru ca totul sa mearga foarte rapid, adica in jur de 30 de minute, propun sa incepem cu inceputul. Puneti la fiert o oala cu apa si incepeti sa pregatiti legumele. Rosiile si ceapa se spala, iar ceapa se taie bucati maricele si se pune de-o parte impreuna cu dafinul (ca sa nu il uitam).


Cand apa incepe sa fiarba, incepe pregatirea morala pentru decojirea rosiilor. Se introduc pe rand rosiile in apa, se lasa 5-10 secunde si se scot. Cat inca sunt calde, se decojesc cu un cutit, pentru ca dupa acest procedeu coaja se va desprinde foarte usor.


Rosiile decojite se taie in bucati mari si impreuna cu ceapa si foaia de dafin se fierb (cateva minute) intr-o oala in care s-a incins in prealabil uleiul.


Se adauga condimentele: sarea, usturoiul, frunzele de coriandru si piperul; apoi, adaugati apa si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute. Stiu ca o sa va ganditi.... oare de unde fac rost de frunze de coriandru? Stiu ca am gasit mai demult la Mega Image coriandru verde in ghiveci, insa intre timp m-am hotarat sa imi plantez propriile seminte in fata geamului. Dar, in cazul in care nu gasiti, puteti pisa cateva boabe de coriandru; este foarte important sa nu il eliminati din reteta, pentru ca este un element de baza. :)


Intre timp, amidonul trebuie amestecat intr-un castronel cu putin apa rece. Cand legumele sunt fierte, opriti focul si pasati totul cu un blender. Adaugati apoi amidonul amestecand in continuu si fierbeti din nou timp de 5 minute; supa va deveni mai cremoasa.


Cam asta este tot ;) Se serveste fierbinte chiar daca, neavand grasime, este la fel de buna si rece. Insa, un pic de iuteala, fierbinteala si aroma de coriandru fac gustul inconfundabil. In functie de preferinte puteti adauga putina smantana rece, miam miam!!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu