vineri, 21 septembrie 2012

Strudele cu branza

Cred ca este deja de la sine inteles ca strudelele, placintele, tartele si alte preparate similare sunt preferatele mele. Iar pentru acele zile in care nu aveti chef sa petreceti prea mult timp in bucatarie, o bunatate ca cea de mai jos este alternativa ideala. (Putina rabdare insa la desfacutul foilor de placita, pentru ca uneori pot fi enervant de lipite :P)

Ingediente: 
  • 450g branza feta sau telemea de vaca, nu foarte sarata
  • 90ml iaurt grecesc
  • 2 oua
  • 14-16 foi de placinta
  • 225g unt
  • ceapa verde si sare

Radeti branza si amestecati-o bine cu ouale, pana cand obtineti un amestec omogen. Apoi, incorporati iaurtul.

Puneti o foaie de placinta pe blatul de la bucatarie sau pe un fund de lemn, ungeti-o cu unt topit, impaturiti-o pe jumatate (astfel incat sa injumatatiti latura mai lunga) si ungeti din nou cu unt. Pornind de la unul din capete, puneti aprox. 1-2 linguri de branza (in functie si de cat de multa branza doriti) si rulati aluatul, ungand din cand in cand partea neunsa. La final, pliati capetele strudelului si bagati-le inauntru; in acest fel branza nu va incerca sa iasa afara. Asezati-le intr-o tava mare, pe hartie de copt, si presarati deasupra putina sare grunjoasa si ceapa verde tocata.


Coaceti strudelele la 200 grade timp de 20 de minute, pana cand devin aurii.. Le puteti servi calde sau reci, cu o cana de lapte sau cu rosii proaspat scoase din frigider.








Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu