luni, 1 octombrie 2012

Cornulete cu rahat

Voi incepe seria Everyday Cooking Mum cu o reteta pe care, cred eu, orice mama o prepara. Stiu ca la mine in familie era scrisa in carnetelul bunicii, apoi al mamei si acum si in al meu :D Pacat ca eu nu am un carnetel propriu-zis de retete, motiv pentru care am tot scormonit prin cutii (tocmai m-am mutat) sa regasesc reteta si sa o scriu aici. Trebuie sa recunosc ca este varianta moderna de reteta, pentru ca in varianta originala se prepara cu untura in loc de margarina, insa am cautat indelung un magazin unde as putea gasi asa ceva si se pare ca porcii din ziua de azi nu mai au untura, implicit nici magazinele. Oricum, m-am adaptat destul de repede si pot reveni acum catre voi cu delicioasele cornulete cu rahat. :)

Ingrediente:
  • 200g margarina
  • 3 linguri otet
  • 16 linguri faina
  • 9 linguri apa
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar
  • o cantitate considerabila de rahat, pentru umplut (sau magiun de prune si nuca macinata, va explic in cele ce urmeaza cum puteti prepara si aceasta umplutura)
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele, 200g ar trebui sa fie de ajuns
Recunosc ca prepararea acestor cornulete va necesita destul de mult timp, pentru ca aluatul trebuie sa stea mult la frigider (cu cat mai mult cu atat mai bine), iar ele sunt delicioase daca sunt mici, cam cat o inghititura (cu cat mai mici, cu atat mai migaloase).
Pentru aluat, trebuie sa amestecati intr-un castron margarina (se scoate din frigider cu ceva timp inainte, pentru a fi mai moale), galbenusul, otetul, apa si faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie omogen, elastic si nelipicios. Lasati aluatul la frigider cateva ore bune, preferabil de pe-o zi pe alta.


Inainte de a pregati aluatul, taiati rahatul in fasii lunguiete, pentru a-l avea pregatit cand rulati cornuletele. In cazul in care vreti un alt fel de umplutura, recomand cu caldura magiunul, amestecat in prealabil cu nuca macinata. Umplutura trebuie sa fie destul de tare, pentru a nu curge dupa ce puneti cornuletele la copt. 
Presarati faina pe un fund mare de lemn (sau pe blatul de la bucatarie), rupeti o bucata de aluat si intindeti o foaie subtire. Taiati foaia in patratele, puneti o bucatica de rahat pe diagonala (sau 2, in functie de cat de mari vrei cornuletele) si rulati-le tot pe diagonala. Cornuletele vor fi cu atat mai mari cu cat patratelele de aluat sunt mai mari.


Incingeti cuptorul la 180 de grade (temperatura medie), puneti hartie de copt intr-o tava si coaceti cornuletele pana cand isi schimba culoarea si capata o culoare maroniu deschis pe margini si pe fund. Tavaliti-le prin zahar pudra cat inca sunt calde.

Cand sunt gata, aveti grija sa nu consumati foarte multe, pentru ca ingrasa si pot crea dependenta :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu