joi, 31 martie 2011

Paste cu sos cremos si pui

Intr-o zi, mi-a fost recomandat un site cu retete de pe diverse bloguri, si cum eram datoare cu o gateala pentru un prieten bun, i-am recomandat si lui, acelasi site. Rezultatul: o gateala in garsoniera :)

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui
  • 2 ardei grasi mari: unul rosu si unul galben
  • 1/2 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceasca de supa de pui
  • 1 ceasca de smantana sau smantana lichida pentru gatit
  • 250 g paste
  • 3 lingurite de condimente: 1 garam masala, 1 piper alb, 1 piper cayenne
Stiu ca unii dintre voi ati putea renunta la prepararea acestei retete la gandul ca trebuie sa folositi un ingredient ciudat, cum ar fi garam masala. Sincer, eu nu am reusit sa il gasesc la noi, insa am descoperit o reteta si l-am preparat singura. Asadar, in cazul in care nu aveti chef, timp sau interes de a-l prepara, il puteti inlocui cu pudra de usturoi sau piper negru.
Un alt lucru foarte important de care trebuie sa tineti seama este faptul ca piperul alb si piperul cayenne sunt iuti, asa ca ar fi bine sa ajustati cantitatea si in functie de preferinte :)

Pentru inceput, pieptul de pui se spala si se taie in cubulete. Intr-un vas, se amesteca condimentele.


Bucatile de pui se condimenteaza bine cu 2/3 din acest amestec si se lasa de-o parte pana se pregatesc legumele.


Ardeiul si ceapa se taie in felii nu foarte mici. Usturoiul se taie si el foarte marunt.



Intr-o tigaie mare se pune putin ulei de floarea soarelui sau de masline si se adauga puiul in momentul in care acesta s-a incins bine. Se lasa cateva minute sa se prajeasca si se intoarce. Se repeta acest procedeu pana cand carnea este alba complet.


Cand puiul este gata, se scoate pe o farfurie si in aceeasi tigaie se prajesc legumele la foc mare (ardeiul, ceapa si usturoiul), adaugand putin ulei daca este nevoie. Se adauga 1/3 din condimentele folosite intial si sare dupa gust.


Se scot si acestea dupa maxim 10 minute si in tigaie se pune supa de pui. Se da in clocot si se adauga smantana. Cand sosul a scazut aproape la jumatate, se adauga in tigaie puiul si legumele.
In paralel puneti o oala cu apa la fiert, pentru a pregati pastele; acestea trebuie sa fie gata o data cu intreaga compozitie.



Compozitia se fierbe in continuare la foc mic pana cand sunt gata pastele (puteti adauga inca putina sare, dupa gust). Pastele fierte se scurg si se pun peste compozitia luata de pe foc. Se amesteca cu grija, pentru a crea un tot omogen.



Rezultatul poate fi obervat, de altfel, si in poza :) Delicios, picant, delicios.


P.S. In cazul in care din greseala le-ati facut prea picante, consumati-le reci; iuteala va fi considerabil diminuata ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu