luni, 16 ianuarie 2012

Briose cu ananas si banane

Pentru serile de vara calduroase, cand ati vrea sa mancati ceva gustos, cald si in acelasi timp rece, as recomanda niste briose mai speciale. Desigur, acum este iarna, insa nu am spus ca nu le puteti manca impreuna cu o cana fierbinte de lapte, in timp ce va uitati sub patura la un film interesant. :)

Ingrediente:
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 115g unt
  • 225g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 2 linguri iaurt (daca gasiti, chiar iaurt cu banane)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 banana coapta
  • 75g ananas din conserva
  • 55g nuca de cocos
Ingrediente pentru topping:
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 25g nuca de cocos

Amestecati intr-un bol untul si zaharul pana obtineti o consistenta cremoasa. 

Apoi, adaugati ouale batute in prealabil, iaurtul si romul.

 

Taiati banana si ananasul in bucatele nu foarte mici (in functie si de forma de briose folosita... daca are spatiile mari, atunci le puteti taia maricel). Incorporati-le impreuna cu nuca de cocos in amestecul obtinut mai sus, amestecand usor. 

 

Amestecati separat faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara, iar la final incorporati-le si pe ele la amestecul cu fructe. Distribuiti aluatul in formele de briose, unse in prealabil cu ulei sau "tapetate" cu hartiute speciale. 



Amestecati intr-un castronel ingredientele pentru topping si presarati din abundenta peste briose. 




Incingeti cuptorul la 200 grade (foc mediu-mare) si coaceti briosele timp de 20 de minute, pana se rumenesc.





Cand sunt gata, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa puneti o briosa de-o parte, pentru a o manca imediat dupa ce ati scos si restul de briose si le-ati pus la racit. Nu spun asta degeaba, daca nu sunteti singuri acasa este posibil sa ramaneti fara, inainte sa va dati seama ;)











Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu