duminică, 19 februarie 2012

Prajitura pufoasa cu unt

Sunt de parere ca prajiturile simple sunt si cele mai bune din punct de vedere al raportului pret/ calitate/ timp petrecut in bucatarie; nu ai multe ingrediente, nu muncesti foarte mult la ele si rezultatul nu intarzie sa apara, exact asa cum ti-ai dori. Un exemplu foarte bun este cel al unei prajituri simple, care poate fi coapta si in forma de chec si consumata calda sau rece, acasa sau la serviciu. 

Ingrediente:
  • 125g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 275g zahar
  • 3 oua
  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 125 ml lapte

Pentru inceput amestecati intr-un bol untul, vanilia, zaharul. Incorporati cu grija ouale si laptele.


Cand ati obtinut un amestec omogen, adaugati faina, in care ati amestecat in prealabil praful de copt si bicarbonatul. Ungeti o tava cu unt cu tapetati-o cu hartie de copt; pentru ca prajitura sa nu fie nici foarte groasa, nici foarte subtire, ar fi indicat sa folositi o tava de 20cm/ 20 cm. Puneti aluatul in tava si coaceti la temperatura medie (170 grade) aproximativ o ora, sau pana cand scobitoarea cu care incercati sa verificati daca e facut, nu mai este lipicioasa.



Lasati prajitura sa se raceasca si serviti cu incredere :)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu