miercuri, 22 februarie 2012

Prajitura cu nuci pecan si sirop de zahar/ artar

Mi-am cumparat o noua carte de prajituri si, cum planul initial a fost sa incep sa prepar toate prajiturile, una dupa alta, postez acum o noua reteta. Cu toate ca "forma" ei ar putea parea similara cu cea despre care va povesteam in postul trecut, diferenta este foarte mare, la fel ca si gustul. :) Numele ei, tradus, ar fi fost: "prajitura cu nuci pecan si sirop, intoarsa cu capul in jos" :) Amuzant, insa cam asa se si prepara. :P Si, ca sa nu lungesc vorba foarte mult, prepararea ei s-a realiza in urmatorul mod...

Ingrediente pentru 8 portii mari:
  • 215g unt
  • 250g zahar brun
  • 4 linguri sirop de zahar sau sirop de artar
  • 150g nuci pecan, nesarate
  • 2 oua
  • 225g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 125ml smantana lichida pentru gatit
  • 1/2 lingurita scortisoara

Taiati nucile in bucati marunte. Itr-un bol, amestecati 90g de unt, 100g zahar si 2 linguri de sirop, pana obtineti o crema omogena. Eu am folosit sirop de zahar (golden syrup) insa, cum nu cred ca il veti gasi in magazine, puteti folosi sirop de artar sau miere. 

Tapetati o tava de 15cm x 25cm cu hartie de copt, turnati amestecul deasupra astfel incat acesta sa acopere tot fundul tavii si presarati nucile.

Intr-un alt bol amestecati restul de unt, zahar brun si sirop. Cand amestecul este omogen, adaugati si ouale, smantana si faina, pe care ati amestecat-o in prealabil cu praful de copt. Amestecati bine cu mixerul, pana obtineti un aluat omogen.

Turnati aluatul peste nuci si introduceti tava in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu).






Dupa aproximativ 45-50 de minute prajitura este gata. Cum va dati seama? Trebuie sa fie rumena, iar daca o incercati cu o scobitoare, aceasta nu trebuie sa fie lipicioasa. Lasati-o la racit 20-30 de minute pe un grilaj inainte de a o taia. Cat despre cum sa o consumati, va veti da voi seama pe moment ;)




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu