duminică, 24 februarie 2013

Pui cu broccolli, gatit in stil frantuzesc

In cartea mentionata de mine in postul anterior exista un capitol dedicat legumelor, unde autoarea vine cu diverse sugestii pentru prepararea mai multor tipuri de legume. Cum nu stiam prea multe variante de a prepara broccolli-ul, am zis sa incerc prima varianta pe care am avut-o la dispozitie, iar mai jos puteti vedea ce a iesit :)
Broccolli-ul fiert, simplu, este ingredientul de baza pentru cateva garnituri sau feluri principale pe care le voi incerca in viitor si este de asemenea o baza pentru reteta de astazi. Pentru cele de mai jos veti avea nevoie de...

Ingrediente:
  • 1 pui de maxim 2kg
  • 900-1000g broccolli proaspat
  • 115g unt
  • 8 linguri pesmet
  • 1 ou fiert tare
  • sare si piper
Puiul l-am facut la cuptor, condimentat doar cu sare si piper. Cand acesta era aproape gata, am preparat broccolli-ul proaspat. 
Asadar, se taie broccolli-ul in bucati egale; in acest fel se vor fierbe uniform. Se umple cu apa o oala mare, se adauga 1-2 lingurite de sare si se da in clocot. In timp ce clocoteste adaugati broccolli-ul si lasati-l sa fiarba pana cand poate fi patruns usor cu o furculita, aproximativ 10 minute. Strecurati-l si puneti-l pe o farfurie/ platou adanc/ a.


Intre timp, puneti la fiert oul si preparati pesmetul. Intr-o oala mica topiti untul si adaugati pesmetul. Amestecati continuu timp de cateva minute, pana cand isi schimba culoarea in maroniu inchis. Adaugati sare si piper dupa gust. Tocati oul in bucatele mici si adaugati-le peste pesmet, dupa ce ati oprit in prealabil focul.





Serviti broccolli-ul impreuna cu acest pesmet presarat deasupra, ca si garnitura la puiul abia scos din cuptor.  :)
 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu