vineri, 19 aprilie 2013

Rulada cu crema de branza si nuci

Am incercat acum cateva saptamani sa fac o rulada cu crema de ciocolata si trebuie sa recunosc ca nu mi-a iesit deloc. Poate pentru ca am copt aluatul prea mult sau poate pentru ca reteta de aluat nu era tocmai ok.... n-as putea spune exact de ce, insa nu a putut decat sa ma bucure momentul in care, la o a doua incercare am avut un rezultat mai mult decat satisfacator :D Asa ca, as vrea sa va impartasesc experienta mea, pentru ca sunt sigura ca oricine ar prepara asa ceva daca ar fi simplu si rapid.

Ingrediente pentru aluat:
  • 125g faina
  • 125g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru crema:
  • 175g crema de branza
  • 150g smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • o mana de nuci

Am separat ingredientele pentru aluat de cele pentru crema pentru ca puteti alege orice fel de crema. Eu, de exemplu, nu am gasit nimic care sa fie pe placul meu, asa ca am improvizat o crema preparata din crema de branza, smantana si nuci prajite.
Pentru aluat, separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu 100g zahar. Bateti albusurile spuma, iar la final adaugati restul de zahar, si zaharul vanilat amestecand in continuu pana cand se dizolva; albusurile ar trebui sa isi schimbe culoarea si sa devina un pic sidefii, iar in acelasi timp sa fie suficient de tari incat sa se tina pe paletele mixerului.


Incorporati albusurile in amestecul de galbenusuri, amestecand de jos in sus, astfel incat amestecul sa ramana pufos. Incorporati cu grija faina, lingura dupa lingura, amestecand tot de jos in sus, pana obtineti un aluat foarte pufos si omogen. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de prajituri, ungeti hartia cu putin ulei si turnati aluatul, distribuindu-l in mod egal pe toata suprafata.


Coaceti aluatul in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu), pana cand capata o culoare aurie. Secretul unei rulade reusite este dat de timpul de coacere al aluatului. Daca il coaceti prea mult, acesta se va rupe atunci cand incercati sa il rulati; din acest motiv nu am dat nici un timp de coacere, pentru ca depinde foarte mult de cuptor, de temperatura si de cat de des il verificati. Sfatul meu este sa nu tineti aluatul prea mult in cuptor, scoateti-l in momentul in care incepe sa se rumeneasca usor, iar cand il apasati usor cu degetul revine la forma initiala, ceea ce inseamna ca nu este moale in interior. 
Cand este copt, presarati putin zahar pe un servet de bucatarie si rasturnati aluatul pe el. Scoateti hartia de copt si rulati aluatul, cu tot cu servetul in care va sta pana cand se raceste complet.




Intre timp pregatiti crema: amestecati crema de branza, smantana si zaharul pudra intr-un bol. Prajiti nucile in cuptor timp de 10 minute si tocati-le marunt, apoi amestecati-le si pe ele in crema. Cand aluatul s-a racit, desfaceti-l usor si ungeti-l cu crema, in asa fel incat aceasta sa fie distribuita omogen. Rulati din nou aluatul si mai lasati-l cel putin o ora, sa se "linisteasca". Pudrati cu putin zahar pudra si rulada este gata :)


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu