luni, 22 aprilie 2013

Biscuiti cu lamaie si fistic

Am descoperit de curand ca biscuiteii sunt usor de preparat si pot fi consumati la micul dejun, cu ceai sau lapte; sau, de ce nu, pot fi mancati rapid cu prietenii, atunci cand nu ai timp sa prepari ceva mai sofisticat. Cand am decis sa ii incerc am avut de ales intre biscuiti cu portocale si acestia, cu lamaie, iar fisticul m-a ajutat sa iau decizia destul de usor. Ca sa nu lungesc prea mult vorba, iata mai jos ingredientele:

Ingrediente:
  • 60g unt
  • 220g zahar + 2 linguri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 oua
  • 335g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita biscarbonat de sodiu
  • 150g fistic tocat

Amestecati bine untul, zaharul (pastrand cele 2 linguri in plus) si coaja de lamaie. Adaugati apoi 3 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Separat, amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul si incorporati-le si pe ele in aluat, impreuna cu fisticul. Acoperiti aluatul obtinut si lasati-l la frigider minim 1 ora.


Impartiti aluatul in jumatate si, pe o suprafata presarata cu faina formati 2 rulouri de aproximati 30cm lungime. Bateti oul ramas intr-un castron, impreuna cu o lingurita cu apa si ungeti rulourile. Presarati apoi zaharul ramas. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 minute.


Lasati rulourile sa se raceasca complet si taiati-le pe diagonala cu un cutit foarte ascutit, in felii de aproximativ 1 cm grosime. Veti obtine felii asemanatoare cu cele de paine; asezati-le din nou pe hartie de copt si coaceti-le inca 15 minute. Biscuiteii vor deveni crocanti si pot fi pastrati cateva zile bune intr-un vas inchis ermetic sau intr-o punga de hartie.


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu