joi, 25 aprilie 2013

Chec cu banane (banana bread)

Acum ceva timp am primit de la un prieten reteta pentru banana bread, insa nu am incercat-o pana de curand cand, avand pofta de un chec dar nu tocmai de unul obisnuit, am decis sa incerc sa vad ce iese. :) Aceasta prajitura este delicioasa cu ceai sau lapte si este numai buna in serile racoroase de primavara.

Ingrediente:
  • 185g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 110g zahar brun
  • 20g unt
  • 60ml lapte
  • 1 ou
  • 125g banana (aprox. o banana)
Intr-un castron amestecati faina cu scortisoara si praful de copt. Apoi, incorporati untul, pana cand obtineti un amestec similar cu firimiturile de paine (cel mai usor ar fi sa amestecati direct cu mainile). La final, incorporati zaharul, laptele, banana pasata si oul batut.


Tapetati cu hartie de copt o tava de chec si incingeti cuptorul la 220 grade. Coaceti painica timp de aproximativ 30 de minute; o puteti incerca cu o scobitoare pentru a fi siguri ca este gata.


Painica poate fi consumata ca atare, sau unsa cu unt, alaturi de un ceai fierbinte.








Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu