marți, 30 aprilie 2013

Pavlova cu fructe de padure

Vedeam din cand in cand poze cu aceasta prajitura minunata si niciodata nu aveam curiozitatea sa vad cum se prepara pentru ca traiam cu impresia ca este foarte complicat; asta pana cand am vazut o emisiune despre ea si am decis ca ar fi timpul sa incerc, chiar de ziua mea. :) Ce o face minunata? Pai, este compusa din trei: un blat de bezea dulce, crocanta in exterior si putin moale in interior (dar nu moale ca bezelele nefacute la mijloc, care ti se lipesc de dinti si te fac sa nu vrei sa le mai incerci vreodata), o crema foarte putin dulce, care atenueaza dulceata bezelei si fructe de padure acrisoare.
Nefiind sezonul fructelor de padure, am cumparat unele congelate; au fost mult mai ok decat ma asteptam, insa dezavantajul lor este ca de la o zi la alta isi lasa zeama, asa ca prajitura trebuie consumata la maxim cateva ore de la preparare pentru o experienta maxima.

Ingrediente:
  • 3-4 albusuri
  • 175g zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150ml smantana pentru frisca
  • 170g iaurt grecesc
  • 350 fructe de padure
  • 2 lingurite amidon
Ar fi bine sa lasati ouale 30-60 de minute la temperatura camerei inainte de a le bate, pentru ca albusul rece se bate mai greu. Separati albusurile de galbenusuri si bateti-le spuma intr-un castron mare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, cate o lingura o data, amestecand continuu pana cand se dizolva. La final, adaugati amidonul si esenta de vanilie. Veti obtine o compozitie tare. Tapetati cu hartie de copt o tava si turnati amestecul, in asa fel incat sa obtineti un cerc de dimensiunea unei farfurii intinse, lasand in acelasi timp o gaura la mijloc.
Incingeti cuptorul la 150 grade iar cand compozitia este gata, coaceti bezeaua timp de 30 de minute. Apoi, dati cuptorul la 120 grade si mai coaceti o ora. Este foarte important sa respectati temperaturile si timpul de coacere, altfel bezeaua nu va iesi cum trebuie.... La final, inchideti cuptorul si lasati bezeaua sa se raceasca treptat, cu usa intredeschisa.


Dupa ce bezeaua s-a racit, preparati crema. Bateti smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca (atentie sa nu o bateti prea mult, pentru ca se poate taia!!) si incorporati-o in iaurt.
Lasati fructele de padure la dezghetat intr-o sita, pentru ca zeama trebuie sa se scurga complet .
La final, intindeti crema peste bezea si presarati fructele deasupra. Lasati prajitura sa se odihneasca la frigider 1-2 ore inainte de a o taia.









Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu