joi, 10 februarie 2011

Penne cu rucola si pesto

Daca va este vreodata foame, aveti in frigider cate putin din fiecare ingredient si nu stiti ce ati putea face cu ele, solutia este foarte simpla: salata este usoara, gustoasa si foarte apetisanta. Eu am pregatit-o intr-o seara, in graba provocata de vizita unor prieteni dragi.

Ingrediente:
  • 2 maini de penne colorate (pot fi folosite si penne simple)
  • 2 maini de rucola
  • 1/2 castravete mare
  • 10-15 rosii cherry
  • 125 g mozarella
  • 1/2 ceapa rosie (mica sau medie, dupa preferinte)
  • 2-3 linguri de sos pesto
  • sare
Procedeul este foarte simplu: intr-o oala mare se pune la fiert apa, iar cand incepe sa fiarba se adauga pastele.


Stiu ca unele persoane adauga sare si putin ulei, pentru ca pastele sa nu se lipeasca de fundul oalei; si eu fac asta uneori, insa acum am cumpara penne de la Barilla, cu care am rezolvat si problema lipitului, si problema ajustarii cantitatii ulterioare de sare. Totusi, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie amestecate din cand in cand ;)
In timp ce pastele fierb, se taie castravetele in cubulete, rosiile jumatati, ceapa foarte marunt, iar mozarella tot cubulete. Se amesteca usor cu o lingura, intr-un bol.


Cand pastele sunt fierte, se scurg si se clatesc in apa rece. Se adauga la legumele/branza de mai sus si se amesteca un pic. Apoi, se adauga sosul pesto si se amesteca bine, pana cand totul devine verzuliu deschis. Ultima data, se incorporeaza usor si frunzele de rucola, impreuna cu putina sare daca mai este nevoie.
Atentie!!! Nu le amestecati asa cum amesteca bunica mancarea de varza... pentru ca nu vrem sa dezintegram bunatate de salata. :)



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu