luni, 28 februarie 2011

Pancakes cu sos de banane

Stiu de ceva timp doua moduri de a face clatite: cele pe care am invatat sa le fac de la bunica, la 14 ani, si cele pe care am invatat sa le fac de la un prieten, acum cativa ani. Am postat acum ceva timp retata clasica de clatite si cred ca a venit momentul sa povestesc cate ceva si despre al doilea fel.

Ingrediente:
  • 175g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6-7 linguri zahar brun
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • 25g unt topit
  • 30-40g unt
  • 200ml lapte batut
  • 100ml lapte
  • 3 banane
  • ulei si sare
Ustensile:
  • tigaie si mixer
Intr-un castron maricel se pune faina, putina sare, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, o lingura de zahar brun si zaharul vanilat. Este foarte important ca ingredientele uscate sa se amestece bine astfel incat compozitia rezultata ulterior sa fie cat mai omogena.


Apoi, se adauga2 galbenusuri, untul topit, laptele si laptele batut si se amesteca bine cu mixerul. Sa nu va speriati daca aluatul obtinut nu este atat de moale precum va asteptati; el trebuie sa fie de o consistenta cremoasa.


Intr-un alt vas se pun albusurile si se bat cu mixerul pana cand spuma rezultata se intareste.


Albusul se incorporeaza treptat in aluat, amestecand de jos in sus. Atentie! Cu cat amestecarea se face mai cu grija, cu atat aluatul ramane mai pufos iar clatitele vor fi mai umflate.



Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se pune un pic de aluat; eu am pus mai putin de un polonic, pentru a obtine clatite micute. Veti observa ca aluatul nu se intinde asa repede ca in cazul clatitelor obisnuite; este foarte bine, nu incercati nici voi sa il intindeti. Se lasa la copt pana cand incep sa apara gaurele in aluat si se intoarce cu grija, cu o paleta de lemn.


In timp ce coaceti clatitele, puteti pregati sosul cu banane. Bananele se taie in felii maricele; intr-o oala se pune restul de zahar brun si bucata de unt netopit. Se pune oala pe foc si se amesteca in continuu pana cand zaharul si untul se topesc.



Cand s-au topit, se adauga bananele si se amesteca timp de 5 minute.



O data ce clatitele sunt gata, se ung cu sosul de banane si se servesc cat inca sunt calde.



Yummy! :)

3 comentarii:

  1. :D Si mie mi-e pofta numai cand ma gandesc cum au fost :D

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=206654836018164&set=a.109040725779576.16581.100000209470325&theater

    ...restul e... digestie! :))

    RăspundețiȘtergere