sâmbătă, 19 februarie 2011

Pui cu ghimbir si miere

Unul din condimentele mele preferate este ghimbirul: in mancare, in supa, in bere si chiar in prajituri. Felul principal de astazi: puiul cu ghimbir, indulcit cu putina miere aromata :), ce poate fi servit simplu sau cu orez. Asadar, a doua reteta din vestita carte se prepara astfel:

Ingrediente:
  • 2 cepe medii
  • 50g radacina de ghimbir
  • 2 linguri de ulei
  • 375g piept de pui dezosat
  • 3 ficatei de pui
  • 2 linguri de ciuperci uscate (chinezesti) sau jumatate de cutie
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de miere
Ustensile:
  • wok sau o tigaie mare, adanca
Se curata ceapa si se taie in jumatati. Ghimbirul se toaca si el marunt (poate fi tocat direct cu coaja). In 2 vase diferite se pune apa rece si se lasa la inmuiat atat ceapa cat si ghimbirul.


Pipetul de pui si ficatul se spala bine si se taie in feliute subtiri.


Uleiul se incinge in wok si se adauga pieptul de pui si ficatul. Amestecand in continuu, se prajeste timp de 5-10 minute, pana cand isi schimba culoarea. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa la racit.



Ceapa se scoate din apa si se toaca marunt. Se incinge din nou wok-ul si se adauga ceapa. Daca mai este nevoie puteti pune inca o lingura de ulei.



Ceapa se prajeste pana se inmoaie si isi schimba un pic culoarea. Se adauga ciupercile si usturoiul tocat. Daca folositi ciuperci la conserva acestea trebuie doar scurse. Daca folositi ciuperci chinezesti uscate, trebuie sa le inmuiati putin in apa inainte.


Se lasa la fiert 5 minute si se adauga din nou puiul si ficatul. Se adauga sosul de soia si mierea, amestecand pana la omogenizare. La final, se adauga ghimbirul stors si se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Se serveste simplu sau cu orez; sincer, eu il prefer simplu, pentru ca orezul nu este tocmai ingredientul meu preferat :P



Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu