luni, 16 iulie 2012

Halva de morcovi si nuca de cocos

Halvaua de morcovi este un desert indian putin mai deosebit si banuiesc ca v-ati dat seama singuri de ce :) pentru ca este cu morcovi si pentru ca multi s-ar feri sa il pregateasca, gandindu-se ca legumele si zaharul nu se impaca foarte bine. Insa, eu as zice sa incercati :)

Ingrediente pentru aprox. 10 portii:
  • 1kg de morcovi
  • 250ml lapte praf
  • 250g zahar
  • 25g unt
  • 50g nuca de cocos
  • 25g fistic prajit, macinat
  • 25g migdale prajite, macinate
  • semintele de la 2 pastai de cardamom, macinate

Radeti morcovii pe ochiurile mari ale razatoarei si puneti-i impreuna cu laptele praf si zaharul intr-o cratita antiaderenta sau cu fundul dublu, astfel incat sa nu se lipeasca atunci cand o puneti la fiert. 




Fierbeti la foc mic 30-40 de minute pana cand se evapora lichidul. Adaugati untul si amestecati in continuare pana cand amestecul ramane din nou fara lichid. Inspre final trebuie sa amestecati constant, pentru a nu se arde. 











Cand amestecul devine uscat adaugati semnitele macinate si lasati totul sa se raceasca bine. Apoi, luati aluat in palme si faceti bilute din el, treceti-le prin nuca de cocos (eu nu aveam decat nuca de cocos semi-colorata)  si puneti-le la frigider pana cand va hotarati sa le incercati ;)







Mult spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu