duminică, 29 iulie 2012

Quiche Lorraine

Probabil multi dintre voi ati auzit pana acum de vestita Quiche Lorraine, o tarta clasica, delicioasa cu bacon. Iar daca ati avut si ocazia sa o incercati, probabil ati observat ca o felie nu este tocmai ieftina. Insa, ce trebuie sa stiti este ca aceasta este foarte usor de preparat si o puteti face acasa oricand, intr-un timp scurt si in portii cat mai multe. Veti avea nevoie de o forma pentru tarte si de aici incolo, numai dorinta de a gati :)

Ingrediente:
  • 6-10 felii subtiri de bacon
  • 300ml smantana grasa, pentru gatit
  • 3 oua si 3 galbenusuri
  • 140g unt
  • sare si piper
  • 175g faina

Asa cum v-am obisnuit, pentru inceput preparati aluatul. Intr-un bol amestecati 115g de unt, un galbenus, faina si putina sare, pana cand obtineti un aluat tare, aproape sfaramicios. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini iar daca vi se pare prea sfaramicios puteti adauga putina apa. Lasati-l in frigider timp de 30 de minute.


Dupa ce s-a racit complet, intindeti aluatul intr-o forma de tarta, de aproximativ 20-25 cm diametru. Puteti intinde aluatul cu facaletul inainte, sau il puteti intinde direct in forma daca intampinati dificultati; trebuie doar sa va asigurati ca aveti o grosime cat mai egala. Intepati cu o furculita aluatul si coaceti-l 5-10 minute la 200 grade pana incepe sa isi schimbe culoarea pe margini.


Intre timp, taiati baconul in felii si prajiti-l intr-o tigaie, fara ulei, pana cand incepe sa se rumeneasca. Intr-un bol amestecati bine ouale, cele 2 galbenusuri ramase, sare si piper dupa gust.


Aranjati baconul in forma de tarta si turnati amestecul lichid peste. Coaceti in cuptorul incins la 200 grade timp de 15-20 de minute, pana cand compozitia devine pufoasa. Cand s-a rumenit, scoateti tarta din cuptor si presarati deasupra bucatele de unt (25g); acestea se vor topi si ii vor da un gust deosebit.


Tarta se serveste fierbinte sau rece si ar trebui sa fie suficienta pentru maxim 6 persoane :)








Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu