miercuri, 23 martie 2011

Piure dulce de morcovi

Cand v-ati plictisit de garniturile din cartofi si daca va plac preparatele putin dulci, puteti incerca acest piure de morcovi delicios, pe care eu l-am consumat de altfel alaturi de placinta din reteta anterioara. Daca este delicios sau nu, pot numai sa spun ca vita si un alt preparat putin dulce merg de minune ;)

Ingrediente:
  • 1 lingura mare de unt
  • 2 cepe
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 kg morcovi
  • patrunjel pentru ornat
Ustensile:
  • blender sau capul de pasat al mixerului
Piureul de morcovi este foarte bogat in vitamine si intr-adevar, foarte colorat. :) Pentru conceperea lui, se curata multimea de morcovi, se taie in bucati maricele si se pun la fiert.


Intre timp, cepele se curata si ele si se taie in felii mari. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ceapa impreuna cu zaharul brun. Se fierb la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand ceapa devine foarte moale si rumena.


Morcovii fierti se scurg si se adauga peste ei ceapa. Cu ajutorul unui blender se paseaza ingredientele, adaugand si un pic de sare, pentru gust.


Rezultatul obtinut este un piure moale, care poate fi servit pe post de garnitura dulce, pentru preparate din carne de vita.



Pentru aspect si un gust putin diferit, se poate adauga si patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu