sâmbătă, 6 august 2011

Chiftelute indiene

Daca va ganditi ca sunt doar chiftele.... da, sunt niste chiftelute mici si cu o culoare un pic galbuie. Daca va ganditi ca toata lumea stie sa prepare chiftele, si acest lucru este adevarat :) Dar reteta de mai jos este o reteta de chiftele indiene care sunt diferite prin aroma, gust si mod de preparare. Si pentru a nu lungi foarte multe descrierea, pentru ca oricum nu este foarte mult de spus, sa incep cu inceputul.

Ingrediente pentru in jur de 30 de chiftele:
  • 450g carne tocata de vita
  • 2 linguri ghimbir ras
  • 2 linguri usturoi ras
  • 2-4 ardei iuti
  • 1 ceapa medie
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingurita garam masala (l-am gasit la Selgros)
  • coriandru proaspat tocat
  • 1 lingurita menta uscata (sau 4-6 frunze verzi)
  • 1 cartof mare
  • sare
Saptamana trecuta am gasit Garam Masala in Selgros :D Cum s-a intamplat acest lucru? Auzisem sa exista acolo undeva si un raion cu produse Jamie Oliver si, mergand in cautarea unui aparat de facut paste de casa am descoperit o multime de condimente, printre care si Garam Masala. Asa ca, recomand doritorilor sa mearga cat mai repede acolo si sa isi procure un borcanel :)
Pentru inceput, pregatiti ingredientele: radeti ghimbirul, usturoiul si cartoful pe ochiurile mici ale razatoarei; tocati ceapa marunt; tocati coriandrul si menta (daca folositi menta proaspata); tocati ardeii iuti (in cazul in care nu vreti sa obtineti chiftele foarte iuti, puteti folosi 1 singur ardei iute sau deloc). Apoi, intr-un bol mare amestecati carnea si cu intreaga lista de ingrediente. Cand ati obtinut un amestec omogen, lasati totul la frigider pentru 1 ora, pentru ca aromele sa patrunda in carne.


Scoateti amestecul din frigider si reamestecati-l; daca vi se pare ca are zeama, puteti adauga un pic de pesmet pentru a-l intari. Formati chiftele de marimea unei mingiute de golf si prajiti-le in ulei incins (puteti sa le dati prin faina inainte de a le praji, insa nu este obligatoriu).



Cand sunt gata, scoateti-le intr-un bol in care ati pus in prealabil servete de hartie, pentru absorbi uleiul in exces.


Se pot servi cu orice sau cu nimic, cu salata sau simple; sunt delicioase oricum :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu