sâmbătă, 13 august 2011

Prajitura cu morcovi

Am facut prima data aceasta prajitura acum foarte mult timp; si pozele, tot acum mult timp. Si din nu stiu ce motiv nu am reusit sa o pun pana acum, cu toate ca mai multe persoane m-au intrebat cand voi face acest lucru. Asa ca, m-am mobilizat si am decis sa o scriu in sfarsit.
Chioar daca poate parea ciudat faptul ca morcovii sunt ingredientul principal al unei prajituri, trebuie sa va spun ca intotdeauna mi s-a parut ca are un gust genial. Morcovul este dulce, iar preparat, se combina gustul lui cu zaharul si bananele si se obtine ceva diferit de ce ati mancat pana acum. Cat de greu se prepara? La fel de usor ca un chec si pentru cei care nu stiu, checul este foarte usor de preparat :)

Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 115 faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 175g zahar brun
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei de masline
  • 175g morcovi
  • 1 banana
  • un pumn de alune de padure, tocate marunt
  • putin unt si putina sare
Pentru crema:
  • 3 linguri de unt cu 65% grasime
  • 3 linguri crema de branza (Philadelphia sau marca Mega Image)
  • 175g zahar pudra
  • 1 lingurita suc de portocala
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
Pentru inceput, puneti intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si putin sare; amestecati pana cand condimentele se incorporeaza in faina. Adaugati apoi si zaharul brun.



Bateti ouale intr-un castronel si adaugati-le peste amestecul cu faina impreuna cu uleiul. Amestecati pana obtineti un aluat nu foarte moale.


Radeti morcovul pe ochiurile mari ale razatoarei si taiati banana in bucatele mici. Incorporati pe rand morcovul si bananele in aluat (puneti morcovul primul).


Taiati marunt alunele de padure si amestecati-le si pe ele in aluat.



Sa nu va speriati daca aluatul nu este foarte moale, nici nu trebuie ;)


Ungeti o tava de marime medie cu unt, puneti hartie de copt, ungeti-o si pe aceasta cu putin unt si turnati aluatul. Prajitura se coace la foc mediu (190 grade) timp de 40-50 de minute (in functie de cat de mare este tava si de cat de gros va fi aluatul), pana cand devine aurie; pentru a nu risca sa se arda, incercati-o cu o scobitoare cand credeti ca este gata.
Intre timp, preparati crema. Se amesteca intr-un castronel untul, crema de branza, zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, pana cand se obtine o crema groasa. Se tine la rece si se intinde deasupra prajiturii cand aceasta este gata si, cel mai important, racita complet. Se pastreaza la rece si se mananca rapid :P


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu