luni, 1 august 2011

Briose cu lamaie si mac

Cred ca aceasta este cea mai neobisnuita reteta de briose pe care am incercat-o pana acum :) Multa lamaie (credeam ca vor fi foarte acre), mult mac (credeam ca voi avea halucinatii) si briosa obisnuita (preparare foarte usoara); si uite asa le-am preparat acum cateva zile in tava mica de briose, ca sa ma asigur ca fie vor fi mancate toate, fie vor fi evitate :P Rezultatul? Niste mini briose neobisnuit de bune pentru cat de neobisnuita e combinatia de ingrediente.

Ingrediente pentru 12 briose mari (24 mici):
  • 2 lamai medii
  • 100g alune de padure tocate
  • 50g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri mac
  • 3 oua
  • 50g unt
  • 5 linguri de miere (sau mai putine in functie de cat de dulce vreti sa fie briosele)
  • 50g stafide
Se taie lamaia in bucati destul de mici, se adauga peste ele ouale, mierea si untul topit si se paseazq bine cu blenderul. Mie imi plac briosele dulci, insa in cazul in care considerati ca 5 linguri de miere este prea mult, le puteti adauga una cate una si gustati din cand in cand pentru a va decide cand sa va opriti.



Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si macul. Se adauga amestecul de mai sus peste faina si la final se adauga si alunele + stafidele.



Amestecati bine, pana rezulta un amestec omogen. Pregatiti o tava de briose cu hartiute corespunzatoare, umpleti fiecare spatiu (2/3) si puneti o bucatica de lamaie deasupra pentru decor. Apoi, introduceti-le in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu).



Trebuie sa aveti grija ca acestea sa nu stea mai mult de 20-30 de minute la cuptor, pentru a nu se arde. Cand sunt gata, le scoateti, le raciti si le consumati dupa preferinte. :)



Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu