miercuri, 7 noiembrie 2012

Budinca de gris cu lapte

Asa cum am promis de curand, revin cu reteta bunicii de budinca cu gris, preferata mea atunci cand eram mica. Este un desert ideal pentru toata lumea, iar daca o coaceti si intr-o forma speciala, cu gaura in mijloc, va fi si senzationala pentru musafirii de ultim moment. :)

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar + 2-3 linguri
  • 1 cana gris
  • 1 litru lapte
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Prepararea acestei prajituri nu ar trebui sa dureze mai mult de 40 de minute, din momentul in care incepeti si pana o puteti gusta. Pentru inceput, separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu o cana de zahar. Apoi, incorporati grisul.


Bateti albusurile spuma si incorporati-le in amestecul cu galbenus, amestecand usor de jos in sus pana cand aluatul devine omogen. Ungeti cu unt o tava de copt si coaceti budinca in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) timp de 15-20 de minute, sau pana cand o scobitoare inserata inauntru este scoasa curata.



In timp ce aluatul se coace, puneti la fiert laptele. Cand este fierbinte, incorporati zaharul vanilat, 2-3 linguri de zahar (sau mai putin, in functie de cat de dulce vreti sa fie) si coaja de lamaie. Dati intr-un clocot si opriti focul. Cand budinca este coapta, puneti-o intr-un vas adanc si turnati peste ea laptele fierbinte; va absoarbe lichidul si va deveni moale si foarte insiropata.

Consumati budinca fierbinte sau rece, cu moderatie :) Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu